Site icon Bursa Tabip Odası

100. yılında 14 Mart Tıp Bayramı

Bursa Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Sağlık Hakkı Yürüyüşü, “Mesleğimize, Geleceğimize ve Ülkemize Sahip Çıkıyoruz” pankartının ardında saat 12.30’da Setbaşı Mahfel önünden başladı. Yürüyüşe,  Bursa Milletvekili Prof.Dr.Yüksel Özkan, Bursa Eczacı Odası, Bursa Dişhekimleri Odası, Eğitim Sen Bursa Şubesi, SES Bursa Şubesi, Birleşik Metal İş Sendikası,  Bursa Emekli Sen ve Tüm Taşıma İşçileri Sendikası başkan veya yöneticileri katıldı.

Yürüyüşün sonlandığı Atatürk Anıtı’nda “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve aramızda olmayan hekimler için bir dakikalık saygı duruşunda” bulunuldu. Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Güzide Elitez, “ Yüz yıldır Ülkemize, Mesleğimize ve Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz” başlıklı basın açıklamasını yaptı. Ardından törene katılanlarca bir ağızdan “Hekimlik Andı” okundu.

Daha sonra Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, saat 13.30 da Bursa Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde,  Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen, 14 Mart etkinliğine katıldı. Etkinlikte, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ve Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Güzide Elitez’in konuşmalarının ardından, öğrenciler interaktif tiyatro gösterisi sergiledi.  Tıp Fakültesi’ndeki proğram “Köprüden Önce Son Çıkış” adlı forumla sona erdi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi İremnur Yaman’ın sunuculuğunu yaptığı 14 Mart Kutlama Toplantısı, saat 17.00’de, Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi Oditoryum’da, Bursa Devlet Konservatuarı öğrencilerinin müzik dinletisi ile başladı. Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman’ın açılış konuşmasından sonra, Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Güzide Elitez, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya konuşmalarını yaptı.

Konuşmaların ardından oturum yöneticiliğini Prof. Dr. Sinan Adıyaman’ın yaptığı, Türk Tabipleri Birliği Tıp Eğitimi Kolu Başkanı ve Türk Tabipleri Birliği Etik Kurul Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek’in konuşmacı olarak katıldığı “İyi Hekimlik ve Mesleki Sorumluluklar” konferansı gerçekleştirildi.

Daha sonra meslekte 70. ve 60. yılını dolduran meslektaşlarımıza plaketleri sunuldu.

Bursa Tabip Odası 2019 Yılı Çevre Ödülleri; Yaşadıkları çevrenin sorunlarına sahip çıkarak, yaşam alanlarına katı atık yakma santrali kurulmasına karşı yürüttükleri mücadele, insan yaşamına ve sağlığına sundukları katkı nedeniyle Büyükorhan Karaağız köylülerine ve çevre konusundaki duyarlılığı, çevre sorunlarını sahiplenmesi, insan yaşamına ve sağlığına sunduğu katkı ve hukuksal destek nedeniyle Bursa Barosu’na verildi. Direnişlerini sürdüren Karaağız köylüleri toplantıya kalabalık bir şekilde katıldı.

Oda’mızın Onur Üyesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Galip Uzunca’ya  günün anısına kitap hediye  edildi.

Meslekte 50. 40. ve 30. yılını dolduran meslektaşlarımıza plaketlerinin sunulmasının ardından 14 Mart Kutlama Toplantısı sonra erdi.

“İyi Hekimlik Nöbeti” saat 20.00’de Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin, hekimlerin ve meslek odası temsilcilerinin katılımıyla başladı. Tıp Fakültesi öğrencilerinin sahnelediği tiyatro gösterisinin ardından Dr. Yücel Bender türküleri ve Dr. Kenan Ergus şiirleriyle sahne aldı. Katılımcılar  türkülere eşlik ettiler. Soğuk nedeniyle nöbet 21.00’de sonlandırıldı.

 

 

Exit mobile version