13 Mart Cuma günü G(ö)REVDEYİZ

13 Mart 2015 Cuma günü G(ö)REVDEYİZ, çünkü;

– Çalışma koşullarımızın acilen düzeltilmesini talep ediyor; yetkilileri yeni nöbetler ekleme gayretlerine, taşeron sistemine “çağdaş köleliğe” son vermeye çağırıyoruz.

–  Çalışırken de emeklilikte de insanca yaşayabilecek güvenceli bir gelir istiyor; emekliliğe yansıyan ücretimizin artırılmasını talep ediyoruz.

– Haftada 40 saatlik yasal sürenin çok üzerinde ve ağır koşullarda çalışıyoruz. Bugüne dek bir türlü verilmeyen fiili hizmet zammını talep ediyoruz.

–  Tıp ve sağlık eğitiminde meslek örgütleriyle, ilgili derneklerle işbirliği yapılmasını, sayıyı değil niteliği önceleyen bir politikayı talep ediyoruz.

– Nitelikli sağlık hizmetine bütün yurttaşlarımızın ücretsiz ulaşabilmesini talep ediyoruz.

Sesimizi duyurmak için 13 Mart Cuma günü acil hastalar dışında hasta bakmayacağız, saat 12.30’da Bursa Devlet Hastanesi poliklinikleri girişinde basın açıklaması düzenleyeceğiz.

Bütün meslektaşlarımızı özlük hakları ve sağlık hakkı için yürüttüğümüz mücadeleye destek vermeye davet ediyoruz.

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu

Radyo Spotu1