Site icon Bursa Tabip Odası

TTB ve İyi Hekimlik Yargılanırken 14 Mart Tıp Bayramını Kutlamayacağız

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyine,

“Savaş, Bir Halk Sağlığı Sorunudur” basın açıklaması nedeniyle hoyratça gözaltına alınan önceki dönem Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyeleri hakkında açılan davanın ilk celsesinde duruşmaya 20 Mart 2019 tarihinde devam edileceği kararı alındı. Daha ilk duruşmada beraatla sonuçlanacağına yürekten inanarak katıldığımız duruşmada sergilenen tavırla, aslında iyi hekimliğin yargılandığı anlaşılmıştır.

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri olarak; davanın tüm hekimlere, hekimlik değerleri ve ödevlerine karşı açıldığına inanıyoruz. Bu konuda daha önce yaptığımız basın açıklamasında da vurguladığımız gibi; her nerede ve hangi şart altında olursa olsun barışı savunmak, hekimliğin en önemli görevidir. Savaş; halkın ve toplumların sağlığına yönelik büyük bir tehdittir.

Türk hekimleri, baskı ve yıldırma politikalarına asla teslim olmadılar, olmayacaklardır. Bu nedenle canımızdan aziz bildiğimiz halkımızın sağlığının sürdürülebilirliği noktasında, bütün “İyi Hekimlik” kurallarını savunmaya ve uygulamaya devam edeceğiz.

İyi hekimliğin yargılandığı günümüz koşullarında, her yıl kutladığımız 14 Mart Tıp Bayramı’nı bu yıl “bayram” olarak kutlamama kararı aldık. İyi hekimlik değerlerini savundukları için yargılanan meslektaşlarımızın özgürce konuşup, yüreklerindeki insan sevgisini bulvarlara, caddelere, kaldırımlara aktarabildiklerini hissedip, onları yanı başımızda yürürken göreceğimiz güne kadar, bu yıl için planladığımız konserleri, tiyatro gösterisini, resim ve öykü yarışmalarını, futbol ve scrabble turnuvalarını, edebiyat söyleşilerini ve tıp bayramı yemeğini güzel günlere erteledik.

14 Mart Perşembe günü Bursa’da faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve iyi hekimlik uygulamalarından yana olan demokrat güçlerle birlikte Heykel Meydanı’nda sonlanacak büyük bir yürüyüşle sesimizi duyuracağız. Aynı gün “Saldırı Altında İyi Hekimlik” konulu bir paneli gerçekleştirerek akşamında Bursa Tabip Odası’nın da içinde olduğu Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda 20:00 – 24:00 saatleri arasında “İyi Hekimlik” nöbeti tutacağız.

Türk hekimlik tarihine kara sayfa olarak geçecek olan iyi hekimliğin yargılandığı günümüz koşullarında, tüm Tabip Odalarını 14 Mart 2019 gününü bayram olarak kutlamamaya, iyi hekimlik değerlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Gün ayrışma değil; birleşme, iyi hekimliği savunma ve bunu haykırma günüdür.

Sevgi ve Dostlukla

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu

Exit mobile version