Site icon Bursa Tabip Odası

14 Mart’ta buruk kutlama…

Bursa Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Heykel Atatürk Anıtı’nda düzenlediği çelenk töreninde, COVID-19 nedeniyle hayatını kaybeden meslektaşlarının anısına gökyüzüne siyah balonlar bıraktı.

Pandemiyle mücadelede en ön cephede yer alan sağlık çalışanları ve hekimler 14 Mart tıp Bayramı’nı buruk kutladı. Pandemide istifa, emeklilik ve izin hakları elinden alınan sağlık emekçileri, 387 meslektaşlarını COVID-19 nedeniyle kaybetti. Hekimler buna rağmen COVID-19’un meslek hastalığı sayılmamasına tepki göstermeye devam ediyor.

Bursa Tabip Odası‘nın çağrısıyla Heykel’de bir araya gelen sağlıkçılar Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın ardından COVID-19 sürecinde hayatını kaybeden sağlıkçıların anısına gökyüzüne siyah balonlar bırakıldı. Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, buruk bir 14 Mart’ı geride bıraktıklarını söyleyerek, “Bugün üzgünüz.Her zamankinden daha derin hissediyoruz acımızı çünkü geçtiğimiz 1 yıl boyunca 150 bin civarında sağlık çalışanının hastalandığını ve 400’e yakınının da hayatını kaybettiğini biliyoruz. Bu bayram buruk bir bayram oldu bizim için ve bugün siyah balonlarımızı onları anmak için gökyüzüne bıraktıklarını” söyledi.

Exit mobile version