Site icon Bursa Tabip Odası

2. Aile Hekimleri Buluşması Antalya’da yapıldı

 

TTB Aile Hekimliği Kolu’nun düzenlediği 2. Aile Hekimleri Buluşması Antalya Grida City Otel’de gerçekleşti. 3 gün süren ve 100’e yakın hekimin katıldığı çalışmada odamızı Aile hekimliği Komisyonumuzdan Dr. Ersan TAŞCI, Dr. Alper Tunga TÜRKBAYRAK ve Dr. F. Abdullah KARADAĞ temsil ettiler. Çalışmanın ilk gününde Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel ŞAHİN, TTB MK 2. Başkanı Dr. Ali ÇERKEZOĞLU ve TTB AHK Başkanı Dr. Filiz ÜNAL açılış konuşmalarını yaptıktan sonra sendika ve meslek örgütü yöneticileri konuklara hoş geldiniz dediler.

İlk gün eğitim toplantılarında Prof. Dr. Mehmet ZENCİR  “Sağlıkta Dönüşümün II. Fazı ve Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerine Etkisi” ve Dr. Coşkun CANIVAR “Yalın Sağlık” başlıklarında paylaşımda bulundular. Akşam oturumunda dört atölyeye bölünen katılımcılar, Birinci basamakta iş gücü, klinik uygulamalarda sorumluluklarımız, eğitim ve örgütlenme konularında sorunları ortaya koyup çözümler ürettiler.

Bursa Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonumuz tarafından ön çalışması yapılmış olan “Klinik Uygulamalarda Sorumluluklarımız” atölyesi katılımcıların dinamizmi ile raporlar ve okul sağlığı taramaları konularını da gündemine alarak çalışma kapsamını genişletmiş oldu. Akşam otelde gerçekleşen etkinlikte Antalya’nın konuksever hekimleri Serdar ÇELİKTAŞ ve Yavuz SAYIN’ın enstrümanlarıyla eşlik ettikleri Fethi BOZÇALI ve Özgür AKBABA ekibe türkülerin coşkusunu yaşattılar.

İkinci günde atölyeler çalışmalarını sunarak tüm katılımcıların tartışmasına açtılar. Oldukça verimli geçen bölümün ardından gruplar tekrar atölyelerinde bir araya gelerek sunularına son halini verdiler ve akşam yemeğinin ardından hep birlikte Nobel Türkü Bar’da profesyonel müzisyenlere eşlik ettiler.

Pazar günü sabahında, birinci basamakta mesleki örgütlenmenin önemi ve meslek örgütlerinin işbirliği başlıkları konuşuldu ve ardından buluşmanın sonuç bildirgesi TTB AHK Başkanı Dr. Filiz ÜNAL tarafından bir basın açıklamasıyla kamuoyu ile paylaşıldı. Otelden ayrılan ekipler Antalya Tabip Odası konukseverliğiyle Arkeoloji Müzesi’ni ziyaretle Antalya’ya veda ettiler.

Etkinliğin tek üzücü yani Ankara Tabip Odası’ndan Dr. Alpertan Açar’ın tibia ve fibulasını kırmasıydı. Arkadaşımız ambulansla Ankara Başkent Hastanesi’ne nakledilerek operasyona alındı. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Exit mobile version