48.Ulusal Psikiyatri Kongresi

bursa tabip odası logo

Değerli Hekimler,
9- 13 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılacak olan 48. Ulusal Psikiyatri Kongre’sini 20 yıl aradan sonra, yeniden Bursa’da gerçekleştiriyor olmaktan mutluyuz. Bu yıl, ana temamız hepimizi mesleki, toplumsal ve bilimsel açıdan çok yakından ilgilendiren “şiddet” olgusu: "Bireyden Topluma… Kültürden Biyolojiye… ŞİDDET".
Ulusal Kongre’mizde ana tema ile ilgili yer alan çok sayıda ilginç toplantının yanısıra  sürekli tıp eğitimini hedefleyen özel alan ve konu eğitimlerine önemli bir yer ayrılmaktadır. Eğitim ve paylaşımın etkili ve verimli olması için, panellerin, kursların yanı sıra Zor Olgularda Tanı ve Tedavi Oturumu, Bir Olgu Farklı Bakışlar, Münazara, Olgular ve Sorularla Psikiyatride Güncel Oturumları, Film Gösterimleri gibi çeşitli oturumlara yer verilecektir. Psikiyatrinin en güncel araştırmaları sözel ve poster bildiri oturumlarında sunulacak ve tartışılacaktır.
Bu yıl ana temamız olan “şiddet” ile ilgili toplantılara sosyal bilimcilerin de katılımıyla kongremiz zenginleşecektir.

Kongre programına  http://upk.psikiyatri.org.tr/ bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Bursa’da Ulusal Psikiyatri Kongre’sinde buluşmak dileği ile saygılarımızı sunarız.

Prof. Dr. Tunç Alkın                          Prof. Dr. Berna D. Uluğ

TPD Genel Başkanı                           TPD-BTDK Başkanı