Site icon Bursa Tabip Odası

Bursa Tabip Odası Olağan Ara Genel Kurulu yapıldı

Bursa Tabip Odası Olağan Seçimsiz Ara Genel Kurulu 13 Nisan 219 Cumartesi günü saat 10.00’da Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Güzide Elitez tarafından açıldı.

Divan Başkanlığına Dr. Ömer Muştucu, üyeliklere Dr. Hülya Uyar Erdem, Dr. F. Abdullah Karadağ, Dr. Yaşar Çelik seçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Güzide Elitez 2018-2019 dönemini değerlendiren konuşmasını yaptı. Dr. Güzide Elitez konuşmasında TTB Merkez Konseyi üyelerinin yargılanması hakkında “bizim için en önemli gelişmelerin başındadır” dedi. Ayrıca sağlıkta şiddet ortamına dikkat çekti. Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü olan 17 Nisan tarihinde yapılacak etkinlik hakkında açıklama yaptı.

2018-2019 Dönemi Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu Çalışma Raporu Genel Sekreter Doç. Dr. Alpaslan Türkkan tarafından sunuldu.

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu Mali Raporu Sayman Üye Dr. Halil Alper Akın tarafından sunuldu.

01.04.2018-31.03.2019 Dönemi Denetleme Kurulu Raporu, Denetleme Kurulu üyesi Dr. Ali Erdal Baççıoğlu tarafından sunuldu.

Yönetim Kurulu Raporu, Mali Rapor, Denetleme Kurulu Raporu görüşmeye açıldı. Dr. Çetin Tor söz aldı.  Tabip Odası ana gelir kaynağı üye aidatlarıdır dedi. Üye aidatlarının tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içerisinde ödenesi gerektiğini hatırlattı. Ancak 2015 yılından beri biriken aidat borçları olduğuna dikkat çekti.

Yönetim Kurulu Çalışma Raporu, Mali Raporu ve Denetleme Kurulu Raporu ayrı ayrı oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

01.04.2019-31.03.2020 Yeni Dönem Tahmini Bütçesi Dr. Halil Alper Akın tarafından sunuldu. Rapor Yönetim Kuruluna yeni fasıl açma ve fasıllar arası aktarma yetkisi vererek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dilek ve öneriler bölümünde Dr. Bülent Aslanhan duygu paylaşımı için söz aldığını bildirerek önümüze doğru baktığımızda yeşeren bir umut görüyorum dedi. Ama yeni dönmede kıdem tazminatlarının ödenmemesi ve vergiler konusunda oluşacak olan negatifliği örgütlemeye hazır mıyız diye sorudu.  Daha sonra Dr. Ali Erdal Baççıoğlu söz aldı. Emekli hekimler komisyonunun yaptığı çalışmalardan bahsederek web sayfasında komisyonun yer almasını talep etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Güzide Elitez’in kapanış konuşmasının ardından genel kurul sona erdi. 

Exit mobile version