Site icon Bursa Tabip Odası

Acı Kaybımız: Dr.Necla Kitay Yazıcıoğlu’nu kaybettik

Dr.Necla Kitay Yazıcıoğlu yaşamını yitirmiştir. Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak ailesine ve hekim camiasına başsağlığı diliyoruz.

DR. NECLA KİTAY YAZICIOĞLU

22 Mart 1927 tarihinde Trabzon’da doğdu. İlkokul öğrenimini Sivas Fevzi Çakmak İlkokulu ve Kastamonu İsfendiyarbey İlkokulu’nda tamamladı. 1939 yılında Kastamonu Kız Ortaokulu’na başladı. İkinci sınıfı İnebolu’da, üçüncü sınıfı Bitlis Ortaokulu’nda okuyarak 1942 yılında mezun oldu.

Lise eğitimine İzmir’de başladı. 1946 yılında Bursa Kız Lisesi’nden mezun oldu. 1948 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi. 1953 yılında doktor olarak mezun oldu. Bir yıl Özel Marmara Kliniği’nde çalıştı. 1955 yılında Bursa Devlet Hastanesi’nde “Doğum ve Kadın Hastalıkları” konusunda ihtisas (uzmanlık) yaptı. Daha sonra Şişli Etfal Hastanesi’nde ihtisasını tamamladı.

1958 yılından itibaren Bursa’da muayenehane açarak kadın doğum uzmanı olarak çalışmaya başladı. Doktor arkadaşları ile birlikte önce Yeşilyurt Kliniği’ni, daha sonra da Özel Bursa Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

1965 yılında yargıç Sabri Yazıcıoğlu ile evlendi.

1976 yılında eğitim ve öğretime katkıda bulunmak inancıyla adını taşıyan Dr.Necla Yazıcıoğlu İlkokulu’nu  yaptırdı.

2000 yılında yine kendi adını taşıyan Dr. Necla Yazıcıoğlu Sağlık Ocağını yaptırdı.

2003 yılından itibaren çalışma hayatını noktalayan Dr.Necla Yazıcıoğlu, anılarını topladığı, “Bir Cumhuriyet Kadınının Anıları” ve uzun yıllar yaptığı araştırmaların ürünü olan “Atatürk’ün Bilinmeyen Hassas Yönleri” adlı iki kitap yayınlamıştır. 

Exit mobile version