Site icon Bursa Tabip Odası

Aile Hekimleri Greve Çıktı

Türkiye’de hekimlerin yaşadığı sorunlar kamuoyunun gündemine sık sık geliyor. Sağlık çalışanları özellikle sağlıkta şiddetten şikayet ediyor. Bursa Aile Hekimliği Derneği, iş bırakma eyleminin nedenlerini ve taleplerini paylaşmak için Karaman Dernekler Yerleşkesi 36 Nolu toplantı salonunda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bursa Aile Hekimliği Derneği yönetim kurulu üyesi Selime Şahlan konuşmasından şunları söyledi: “Bugün buraya sayın yöneticilerimiz, sağlık başkanlığımıza ve siper tüm bürokratlarımıza Çığlığımızı duyurmak için sesleniyoruz.  Aile hekimleri, aile sağlığı çalışanları Ve tüm sağlık paydaşları ile birlikte Son bir yıl içerisinde tüm yurtta 4 defa iş bırakıp miting düzenledik. Sayın yöneticilerimiz sesimizi duymamaktadır. Acilen etkin, caydırıcı uygulanabilir bir sağlıkta  şiddet  yasası istiyoruz. İş yükü altında ezilen sağlık çalışanları var. Yasa koyuculara defalarca dile getirilmesine rağmen bu duruma bile isteye sessiz kalmaktadır. Baskılara botun eğmeyeceğiz. Hekimler olarak kendi ömrümüzü kısalttık. Adil bir çalışma ortamı ve huzurlu bir emeklilik istiyoruz.”

SESİMİZİ DUYSUNLAR

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Abdullah Karadağ ise yaptığı konuşmada, “Biz son dönemde COVID-19’a verdiğimiz destek gibi sağlık hizmetini ayakta tutmaya çalışıyoruz. Baskılar o kadar çok geldi ki sesimizi çıkarıyoruz. Bize verdikleri yükün altında eziliyoruz. Bu kadar görev eylemleri yapıldı beyaz eylemler yapıldı hala sesimizi duyan olmadı. Biz istiyoruz ki sesimizi duysunlar. Tüm sağlıkçılar için haklı olan taleplerde bulunuyoruz ama bunun karlılığını alamıyoruz. Sağlık çalışanlarını ezerek hiç bir yere varamayız. Randevu alamayan hastalar var. Aylarca yıllarca evde bekleyen basına bile açıklama yapamayan vatandaş var.  Sindirilmiş bir halk var. Bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version