Site icon Bursa Tabip Odası

Aile Hekimleri Sağlık Bakanlığı’na soruyor!

1 – Yapılması planlanan COVID aşıları ile ilgili yeterli bilgiyi sağlık emekçileri ile ne zaman paylaşmayı düşünüyorsunuz?

2  – Bası ASM’lerde bu aşıyı yapacak yeterli sayıda aile hekimi veya aile sağlığı çalışanı bulunmamaktadır. COVID aşı uygulaması için ASM’lerin fiziki koşulları düzeltilip, personel eksikliği giderilecek mi?

3- Bilimsel verilere göre bir sağlık personeli günde kaç saat çalışarak, kaç kişiye aşı yapabilir? ASM’lerin sürücü raporları gibi aciliyet gerektirmeye rutin hizmetleri ertelenecek mi?

4- Aşıların soğuk zincir korunması için ASM’lere soğutucu desteğinde bulunacak mısınız?

5- Ebe, hemşire, doktor ve diğer sağlık emekçileri için yetkilendirme yapıldı mı? Onam belgeleri hazırlandı mı?

6- Yapılması planlanan COVID aşılarını uygulama ve akabinde yşanabilecek şiddet, yeterli aşı olmaması, komplikasyonlar gibi sorunlar için Sağlık Bakalığı olarak sorumluluk alacak mısın? Sağlık çalışanlarına ne zaman eğitim vermeyi düşünüyorsunuz?

7- Aşı rehberi hazır mı? Aşı reddi durumunda ne yapılacak?

8- COVID aşılarına erişim nasıl olacak? COVID aşılarının günde kaç doz uygulanması planlanıyor? Önceliklendirme (hedef ve gruplar) belirlendi mi?

9- Yapılması planlanan COVID aşılarıyla ilgili organizasyonun planlanması ve kara aşamalarında sağlık çalışanlarını temsil eden başta TTB olmak üzere meslek örgütleriyle işbirliği yapmayı düşünüyor musunuz?

Exit mobile version