Site icon Bursa Tabip Odası

Aile Hekimlerine destek için Mersin’deyiz

4 Ocak 2016 tarihinde Mersin’de Mersinli Ahmet Aile Sağlığı Merkezi (ASM)’nde görevli Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Tuncay Çeliker ve Osmaniye ASM de Aile Ebesi olarak çalışan Ebe Canan Metin Erdoğanoğlu arkadaşlarımızın çalışma sözleşmeleri Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yenilenmeyerek fiilen feshedilmiştir.

2 yıldır tüm Anayasal hakları ihlal eder biçimde ASM çalışanlarına dayatılan ve bakanlık bürokratlarının bile doğru olmadığını kapalı kapılar ardında söyledikleri “Cumartesi Nöbeti” uygulamasının sonuçları, artık iş güvencemize saldırı boyutlarına ulaşmıştır. Bugün Mersin’de ve Kayseri’de gerçekleşen yarın Ankara’da ve belki Bursa’da gerçekleşecek fesihlerle bu angarya uygulamaya direnen, dinlenme ve izin hakları için mücadele eden hekimler artık süreçten tasfiye edilme noktasına gelmişlerdir.

Bakanlığımız, nöbetler konusundaki yersiz inadını, artık hekimlerin ve -ekip arkadaşları- sağlık çalışanlarının ekmeğiyle oynayacak kadar ileri götürmüştür.

Bu kabul edilemez!

Bu nedenle, tüm olumsuz çalışma koşullarına rağmen, halka özveriyle hizmet verdikleri çalışma alanlarından koparılan bu meslektaşlarımıza destek olmak üzere, TTB, Sendikalar, aile hekimleri dernekleri ile birlikte Bursa Tabip Odası olarak biz de 7 Ocak 2016 Perşembe günü Mersin’de olacağız.

2 yıldır onurla sürdürdüğümüz özlük hakkı mücadelesinde, geldiğimiz noktadan geri adım atmayacağımızı, bu haksız ve eşitsiz inatlaşmadan zarar gören meslektaşlarımızın yanında olacağımızı, Bursa’da benzer hak kayıplarının ve mağduriyetlerin oluşmaması için, diğer sağlık meslek örgütleri ve il sağlık yöneticileri ile işbirliği ve istişare içinde olacağımızı Bursa kamuoyuna bildiririz.

Saygılarımızla.

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu
    

Exit mobile version