Site icon Bursa Tabip Odası

Aile Hekimliği Eğitimi Eğiticileri hakkında

bursa tabip odası logo

Aile Hekimliği Pilot Uygulamasına geçiş sürecinde düzenlenen Aile Hekimliği 1.Aşama Uyum Eğitimleri, Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Eğitimleri Genel Koordinatörlüğünce yürütülmekte olup, illerde il koordinatörleri eğitimlerden sorumlu tutulmaktadır. İlimiz Aile Hekimliği 1.Aşama Uyum Eğitimi Koordinatörü Uzm.Dr. Olgun GÖKTAŞ?tır.

Aile Hekimliği 1.Aşama Uyum Eğitimi verecek olan hekimler, her eğitim turunda eğitim veren 5-6 kişilik eğitici grubu tarafından Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Eğitimleri Genel Koordinatörlüğünün belirlediği direktifler ve kriterler uyarınca kursa katılan hekimler arasından seçilmektedir. Seçilen eğitici adaylar eğitimin son günü İl Koordinatörü Uzm.Dr. Olgun GÖKTAŞ?a bildirilmekte ve kendileriyle görüşülüp uygun görüş alındıktan sonra Bakanlık Eğitici Havuzu?na alınmaktadırlar.

Eğitici hekimlere 05.12.2006 tarihli ve 26367 sayılı Resmi Gazete?de yayınlanan ?Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin? ekinde belirtilen Eğitim Puanlama Tablosu uyarınca katıldıkları il içi ve il dışı eğitim sayılarına göre puan verilecektir ve bu puanlar sadece ilk yerleştirmeye mahsus olarak bir kere kullanılacaktır.

Dr. İsmail Hakkı ÇELİK
İl Sağlık Müdürü

Exit mobile version