Site icon Bursa Tabip Odası

Ankara Tabip Odası SABİM Çağrısı

bursa tabip odası logo

Değerli Meşlektaşımız,
 
Sizinde bildiğiniz gibi, SABİM şikayetleri hekimlerin haksız biçimde ve insafsızca suçlanmasına yol açıyor. İdareciler hiçbir süzgeçten geçmeden şikayetleri derhal hekime, sağlık çalışanına iletiliyor ve hekimle hekimden konuya ilişkin bir yanıt talep ediyor.
Türk Tabipleri Birliği heyeti, Sağlık Bakanı ile gerçekleştirilen 19 Nisan 2012 tarihli görüşmede SABİM’in şiddeti körüklediği, o nedenle kaldırılmasını, kaldırılmayacaksa bir ön eleme sisteminin mutlaka uygulanmasını talep etmişti.
Sağlık Bakanı tarafından 14 Mayıs’ta yayımlanan Genelge* ile bir yandan bu talebin dikkate alındığını görüyor ancak bir yandanda aslında bugüne kadar manasız, isimsiz, imzas ihbarların dahi ön eleme yapılmadan çalışanların önüne şikayet olarak getirildiği itirafına şahit oluyoruz. Genelgenin gereğinin yapılacağına inanmak istiyoruz. Yine de ihtiyatlıyız!
SABİM ŞİDDETİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERİYORUZ.
Bu önemli sorunu gündemde ve sıcak tutmak ve gereğinin yapılmasını sağlamak üzere Ankara Tabip Odası olarak, SABİM uygulamasının neden olduğu hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının mağduriyetlerini belirlemek amacıyla bir çalışma başlatıyoruz.
Sizi, SABİM’e şikayet edilmiş ve kendilerini hiç de hak etmedikleri bir biçimde, savunmak zorunda kalmış olan meslektaşlarımızı, oalyı ve olay yüzünden yaşanılan mağduriyetin boyutlarını yazmaya davet ediyoruz.
Bu tecrübeleri kitaplaştıracağımız bu çalışma boyunca SABİM ŞİDDETİ YARIŞMASI düzenlemeyi ve yine sizlerin oylarıyla EN DRAMATİK 10 SABİM VAKKASI’nı belirlemeyi de pilanlıyoruz. Öykülerinizi www.ato.org.tr’deki SABİM ŞİDDETİ BİLDİRİM HATTI’ndan bizlere uluştırabilirsiniz.
 
“Beni hikayemden tanırlar” kaygısı duyar iseniz, olayın ve sürecin özünü koruyarak tanınmayı engellenecek şekilde uygun göreceğiniz değişikleri yaparak da deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.
Şiddet görme kaygısı duymadan işe gideceğiniz, huzurla çalışacağınız günler dileriz.
Saygılarımızla.
Ankara Tabip Odası
 
 
Not: Genelgede, “SABİM’e ve hasta hakları birimine yapılan sağlık çalışanları hakkındaki şikayetler, öncelikle SABİM’den sorumlu il sağlık müdür yardımcısı ve hasta haklarından sorumlu başhekim yardımcısı tarafından öndeğerlendirmeye tabi tutulacak, genel soyut nitelikte olan, şikayet sahinin adı ve adresi belli olmayan veya personelin kusuru olamadığı açıkca görülen ihbar ve şikayetler değerlendirmeye alınmıyacaktır” denilerek, bu güne kadar tam da böyle yapıldığı Sağlık Bakanlığı tarafından itiraf edilmiş oluyor.

Exit mobile version