Site icon Bursa Tabip Odası

ARTIK SAĞLIKTA ŞİDDET SON BULMALIDIR!

bursa tabip odası logo

Geçtiğimiz gün Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümünde görev yapan Uzm. Dr. Tuba Çıkmaz’ın, iki hasta yakının hunharca saldırısı sonucu yaralandığını üzüntüyle öğrendik. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Resmi verilere göre Sağlık Bakanlığı’nın “Beyaz Kod” hattına 5 yılda 46 bin 361 sağlık çalışanı şiddet nedeniyle başvuruda bulunmuştur. Ülkemizde her gün 31 sağlık çalışanının şiddete maruz kalıyor olması bu yaşanılan şiddetin bir son olmayacağı gerçeği ve endişesini acı olarak yaşatmaktadır.

Sağlık ortamını para kazanılan hizmet sektörüne dönüştürenler, sağlık çalışanlarını iş güvencesinden yoksun, güvenliksiz ortamlarda, performansa dayalı, gece gündüz demeden çalıştırıp her türlü şiddete maruz bırakanlar artık bu politikadan vazgeçmelidir.

Eğer Dr. Ersin Arslan, Dr. Kamil Furtun, Dr. Aynur Dağdemir, Dr. Metin Güneş ve Dr. Hüseyin Ağır gibi katledilen hekimlere yenilerinin eklenmesini çaresizce beklemek istemiyorsak, eğer her gün sağlık çalışanlarının güvencesiz ortamlarda görev yapmalarına duyarsız kalmak istemiyorsak  “Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı” biran önce kanunlaşmalıdır.
Artık sağlıkta şiddet son bulmalıdır!

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu

Exit mobile version