BEYAZ G(ö)REV BURSA’DA YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Türk Tabipleri Birliği öncülüğünde başlatılan eylemlilik süreci 8 Şubat’ta gerçekleştirilen Beyaz G(ö)REV ile zirve noktasına çıktı. Bursa’da yaklaşık 10 kamu hastanesinde hekimler iş bıraktı. Bursa Tabip Odası ve diğer 11 meslek örgütü ve sendika Çekirge Devlet Hastanesi önünde biraraya gelerek haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade ettiler. BTO Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, ortak açıklamada oyalama değil hak istediklerini yineledi.

Açıklamanın ardından Bursa’nın çeşitli yerlerindeki hastanelerde de grev sürdürüldü. Acil, kronik hastalar ve düzenli tedavi gören hastalar dışında polikliniklerde hasta kabulu yapılmadı. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi, Gemlik Devlet Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Duaçınarı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi gibi pek çok yerde hekimler açıklamalar yaparken, tüm sağlık çalışanları için taleplerde bulunuldu. Halkın büyük bir kesimi de hekimlerin yanında yer aldıklarını yüksek sesle dile getirdi.

Gemlik Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanları taleplerini açıkladı.