Site icon Bursa Tabip Odası

“Bursa Büyükşehir Belediyesi Cumhurbaşkanlığı kararını uygulamaya uygun görmemiş”

HalkTV yayınında Bursa’da sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşımın sağlanmamasıyla ilgili yorumda bulunan BTO Genel Sekreteri Dr. Levent Soydinç, Cumhurbaşkanlığı kararında insiyatifi belediyeye bırakan bir hükmün bulunduğu belirterek, “Cumhurbaşkanımızın aldığı bu kararı heralde uygun görmemiş olacaklar ki Bursa Büyükşehir Belediyesi böyle bir karar almaya gerek görmemiş” dedi.

blob:https://www.bto.org.tr/185bf5c4-54d6-442b-9e87-cb639b224c2d

Karar Bursa’da uygulanmıyor

Bursa Tabip Odası, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde sağlık çalışanlarına tanınan, toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanma hakkının, Bursa’da tanınmamasına tepki göstermeye devam ediyor. HalkTV yayınına katılan Bursa Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Levent Soydinç, canlı yayında açıklamalarda bulundu. 28 Ağustos’ta Resmi Gazete yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nden bahseden Soydinç, bu kararda 31 Ağustos’a kadar sağlık çalışanlarına tanınan ücretsiz toplu ulaşımdan faydalanma hakkının 31 Aralık’a kadar uzatıldığını söyledi. İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan sağlık çalışanlarına bu hakkın tanındığını belirten Dr. Soydinç, “Bu Bursa’da uygulanmadı. Biz Bursa Tabip Odası olarak kendilerine 14 Eylül’de yazılı olarak başvurarak bu hizmetten yararlanmayı talep ettik. Ancak, 1 Ekim’de gelen cevapta, ‘Sağlık çalışanlarımız ile ilgili ücretsiz seyahat hakkı verilmesine dair tarafımıza ulaşan bir meclis kararı mevcut değildir. Konu üst yönetimimizin gündeminde olup herhangi bir değişiklik yapılması durumunda tüm yayın organlarımızdan duyurusunun yapılacağını bilgilerinize rica ederiz’ denildi. Yani kısaca belediye meclisimiz böyle bir karar almadığı için biz de böyle bir uygulamada bulunamayacağız dediler” ifadelerini kullandı.

“Bunu anlamlandıramıyoruz”

Levent Soydinç, Cumhurbaşkanlığı Kararı’nı hatırlatan spikere şunları söyledi: “Evet karar var ama şöyle bir madde de var kararda: İlgili belediye tarafından karar verilmesi şartıyla. Yani Cumhurbaşkanımızın aldığı bu kararı heralde uygun görmemiş olacaklar ki Bursa Büyükşehir Belediyesi böyle bir karar almaya gerek görmemiş. Bunun başka bir açıklamasını bulamıyorum.” “Biz bununla ilgili bütün Bursa Tabip Odası’na kayıtlı bulunan 3 bin 100 üyemizin tümüne bu konuda mail atarak bilgilendirdik ve katıldığımız bütün toplantılarda bunu dillendirme kararı aldık” diye konuşan Soydinç, “Fakat bunun bu kadar dallanıp budaklanacak bir konu olmadığını düşünüyorum. Ya bir iletişim eksikliği var, ya Büyükşehir Belediye Başkanına bunun iletilmediğini düşünüyorum. Biz Tabip Odası olarak üyelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına elimizden gelen desteği sağlarken, diğer belediyeler, mesela Nilüfer Belediyesi on binlerce maskeyi ücretsiz olarak sağlık çalışanlarımıza dağıtmışken, otellerde konaklama ücretini üstlenmişken, Büyükşehir Belediyesi’nin yardımcı olmamasını anlamlandıramıyorum” dedi.

47’si hekim 107 sağlık çalışanı hayatını kaybetti

Ülke çapında 47’si hekim olmak üzere 107 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini belirten Dr. Levent Soydinç, “30 yaşında genç bir hekim kardeşimizi COVID komplikasyonuna bağlı olarak kaybettik. Hal böyleyken, belediye kurumlarından bu desteği alamamak gerçekten bizi incitiyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Exit mobile version