Site icon Bursa Tabip Odası

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Bursa halkının sağlığını ilgilendiren konuları gizliyor!

bto logo

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Bursa halkının sağlığını ilgilendiren konuları gizliyor!

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü iki yazımıza cevap vermiyor.

  1. 4 Mart 2019 tarihli (19-376 ) yazımıza 4,5 aydır (135 gün),
  2. 12 Haziran 2019 tarihli (19-780) yazımıza 1 aydır (35 gün) yanıt vermiyor.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü neleri cevaplamıyor?

  1. 4,5 ay önce; basından Bursa Şehir Hastanesinin 2019 yılı Temmuz ya da Ağustos ayında açılacağını öğrendiğimizi bildirip, açılış gerçekleştirildikten sonra şehir merkezindeki hastanelerinin kapatılıp kapatılmayacağını sormuştuk, cevaplamadı. Yaşayarak hastanelerin bir kısmının kapatıldığını öğrenmiş olduk.
  2. 35 gün önce; Ramazan Bayramında Cumalıkızık’ta gıda zehirlenmesi nedeniyle, yaklaşık 200 kişinin Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördüğü ve Merzuka Meryem İlhan’ın yaşamını yitirdiğini bildiren haberlerle ilgili bilgi istemiştik; cevaplamadı.

 

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Bursa halkını yakından ilgilendiren sağlık konularında halkı bilgilendirmekle yükümlüdür. Ancak yaşanan bu olaylar Bursa İl Sağlık Müdürlüğünün şeffaf davranmadığını, bilgi gizlediğini düşündürmektedir.

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak soruyoruz: Bursa İl Sağlık Müdürlüğü halkımızın sağlığını doğrudan etkileyen bu konularda neden bilgi vermiyor? Bilgi paylaşımının, yükümlülüklerini yerine getirmesinin önünde bir engel var mıdır?

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu

 

Exit mobile version