Site icon Bursa Tabip Odası

Bursa Tabip Odası’nın gurur günü… Prof. Dr. Kayıhan Pala’ya Halk Sağlığı Hizmet Ödülü

Türk Tabipleri Birliği eski başkanlarından Prof. Dr. Nusret Fişek, anısına verilen Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’ne Bursa Tabip Odası adayı Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Dr. Bülent Şık layık görüldü.

Prof. Dr. Kayıhan Pala, sağlığın piyasalaşmasına, termik santrallere ve hava kirliliğine karşı yürüttüğü mücadeleyi bilimsel temellere dayandırıp, içinde yer aldığı meslek örgütü ve diğer platformlarda bu kararların görünür olmasına sunduğu katkılar nedeniyle 2019 Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’nün sahibi oldu.

 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) eski başkanlarından Prof. Dr. Nusret Fişek, anısına verilen Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’ne Bursa Tabip Odası’nın geçmiş dönem başkanlarından, halk sağlığı alanındaki bilimsel çalışmalarıyla önemli bir kamu görevi üstlenen Prof. Dr. Kayıhan Pala ile Dr. Bülent Şık layık görüldü.

Prof. Dr. Fişek doğumunun 105, ölümünün 29. yılında, TTB, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) ve Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. 1 Kasım 2019 Cuma günü Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi R Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, TTB Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz ve TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Selma Güngör katıldı. Dr. Bülent Şık, halkın sağlığını etkileyen kanserojenler, gıda güvenliği, beslenme konularında yürüttüğü bilimsel çalışma ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşma sorumluluğu göstererek yürüttüğü mücadele nedeniyle; Prof. Dr. Kayıhan Pala, sağlığın piyasalaşmasına, termik santrallere ve hava kirliliğine karşı yürüttüğü mücadeleyi bilimsel temellere dayandırıp, içinde yer aldığı meslek örgütü ve diğer platformlarda bu kararların görünür olmasına sunduğu katkılar ve bu anlayışı süreklileştirmesi nedeniyle 2019 Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’ne değer bulundular.  Şık ve Pala’ya ödüllerini TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman sundu.

Kayıhan Pala hakkında

Prof. Dr., Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi eski Başhekimi (1998 ve 2007-2008). 2011-2017 dönemi Uluslararası Sağlık Politikaları Birliği Avrupa Birimi (IAHP-E) Yönetim Kurulu Sayman üyesi.  Pala, İstanbul Tabip Odası Dr. Nejad Yazıcıoğlu İşçi Sağlığı ve Meslek Hastalıkları 2004 Yılı Bilimsel Hizmet Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi 2006 Sağlık Ödülü, “Türkiye İçin Nasıl Bir Sağlık Reformu?” adlı çalışmasıyla Milliyet Gazetesi Örsan Öymen Anısına 2006 Yılı İnceleme Ödülü ve 2018 Yılı Türk Toraks Derneği Çevre ve İklim Sorunları Savunuculuk Ödülü sahibi.

 

Exit mobile version