Site icon Bursa Tabip Odası

BURSA VALİMİZ DE "DOSAB TERMİK SANTRALİNE HAYIR" DEDİ

Bugün (27 Mart 2018) DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu temsilcileri olarak, Bursa Valimiz Sayın İzzettin Küçük ile Valilik makamında bir görüşme gerçekleştirdik.

Valimize, santrali kurmak isteyen DOSAB Yönetimi dışında Bursa’da kimsenin termik santrali istemediğini, yapılması durumunda Bursa’nın ne gibi büyük tehlikelerle baş başa kalacağı konusunda görüşlerimizi aktardık.

Bursa Valimiz Sayın İzzettin Küçük, DOSAB Termik Santrali yapılmasına karşı oldugunu, buna kesinlikle izin vermeyeceğini net bir şekilde söyleyerek Bursa’nın hava kirliliği dahil var olan sorunlarına yenisini eklenmenin yanlış olacağını ifade etti.

Platform bileşenleri olarak  Valimizi, halkın sağlığını ve geleceğini düşünerek Bursa halkın yanında yer aldığı için teşekkürlerimizi ifade ediyoruz.

Bilindiği gibi 15 Şubat’ta Platform temsilcilerimiz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etmiş ve onun da DOSAB Termik Santraline karşı olduğu görüşlerini halkımıza duyurmuştuk. Aynı gün Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan oylamada DOSAB Termik Santrali’nin yaratacağı sorunların yer aldığı rapor oylamaya sunulmuş ve kabul edilmişti.

DOSAB, termik santral kuracağını açıkladığı günden bu yana Bursa halkının bütününün tepkisiyle karşılaştı. Bu tepkiyi Platform olarak örgütlediğimiz onlarca eylem, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, panel ve çeşitli etkinliklerle ifade ettik. Ancak DOSAB Yönetimi bunu anlamak istemedi. Bursa halkının sağlığından çok kendi karlarını önemsedilerini ortaya koydu.

DOSAB Yönetiminin termik santral ısrarında yalnız olduğunu Bursa’nın artık en tepe yöneticileri de ilan ediyor. Bursa Valisi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı DOSAB Termik Santraline karşı olduklarını net bir şekilde ifade ediyorlar.

Biz, DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu olarak bir kez daha ‘DOSAB HATANLA YÜZLEŞ, BU ZİFİR KARA SEVDADAN VAZGEÇ". ÇED Dosyasını ve  EPDK ön Lisans başvurusunu geri çek. Termik Santral projesini iptal ettiğini bundan sonra hiç bir zaman böyle bir istekte bulunmayacağını açıkla" diyoruz.

DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu

Exit mobile version