Site icon Bursa Tabip Odası

Bursa’da sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım hala yok!

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Burulaş, meclis kararı olmadığı gerekçesiyle, Resmi Gazete’de yayımlanan, sağlık çalışanlarının toplu taşımadan yıl sonuna kadar ücretsiz yararlanabileceği kararını uygulamadığını açıkladı.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde uygulanan ve salgın hastalık ile büyük özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarına destek olması amacıyla yürürlüğe konan toplu taşımadan ücretsiz yararlanma imkanı Bursa’da eylül ayı itibarıyla sona erdi. 28 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, yeni tip koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin ücretsiz ulaşım ve kamuya ait sosyal tesislerden yararlanma hakkı uzatılmıştı. Sağlık çalışanlarına tanınan bu hak Bursa’da ise, meclis kararı olmadığı gerekçesiyle Burulaş tarafından uygulanmıyor.

Meclis kararı yok!

14 Eylül’de Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan’ın yazılı olarak istediği bilgi, iki hafta sonra 2 Ekim tarihinde Burulaş tarafından verildi. Genel Müdür Mehmet Kürşat Çapar imzalı yazıda, “Sağlık çalışanlarımız ile ilgili ücretsiz seyahat hakkı verilmesine dair tarafımıza ulaşan bir meclis kararı mevcut değildir. Konu üst yönetimimizin gündeminde olup herhangi bir değişiklik yapılması durumunda tüm yayın organlarımızdan duyurusunun yapılacağını bilgilerinize rica ederiz” denildi. İstanbul, Ankara ve İzmir’de sağlık çalışanları toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanırken, Bursa’daki sağlık emekçilerine bu hakkın tanınmamasına tepki gösteren BTO Başkanı Türkkan, hastalıklarla mücadelede özveriyle çalışan hekimler ve sağlık çalışanlarına toplu taşımanın hemen ücretsiz olarak sağlanması gerektiğini belirtti.

Exit mobile version