Site icon Bursa Tabip Odası

CHP’den COVID-19 meslek hastalığı sayılsın teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi, ‘COVID-19 sağlık çalışanları için meslek hastalığı kabul edilsin’ yasa teklifini Sağlık Komisyonu’na sundu. Teklifte 11 Mart’tan bugüne yaşanan gelişmeler hatırlatılırken, COVID-19’un Türkiye’de ilk görüldüğü andan itibaren, sağlık sistemi içerisinde yer alan tüm sağlık çalışanlarının salgınla mücadelede hayati bir rol üstlendikleri vurgulandı.

CHP, Türk Tabipleri Birliği ile beraber 65 Tabip Odası’nın COVId-19’un tüm sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılması talebini dikkate alarak bir kanun teklifi hazırlayarak bunu Sağlık Komisyonu’na sundu.

Teklif metninin gerekçesinde, COVID-19 ile mücadelede hastalığın en yüksek bulaşıcılık riskine rağmen sağlık çalışanlarının en kritik ve riskli görevlerini uzun saatler boyunca, adeta canlarını hiçe sayarak büyük bir özveriyle aylardır yaptıkları belirtildi. Bugün gelinen durumda COVID-19 salgınının sağlık çalışanlarının yıllardır çözülemeyen sorunlarına yenilerini eklediği belirtilen teklif gerekçesinde, salgın sürecinde uygulanan yanlış politikaların da sağlık çalışanlarını yıldırdığı ve bu hastalığa karşı savunmasız bırakıldığı vurgulandı.

Exit mobile version