Site icon Bursa Tabip Odası

Cumhuriyet Susturulamaz! Baskı ve Tutuklamalara Hayır

Bursa Demokrasi Güçleri; "Cumhuriyet Susturulamaz! Baskı ve Tutuklamalara Hayır" konulu kitlesel basın açıklamasını 1 Kasım 2016 Salı günü Bursa Kent Meydanında gerçekleştirdi.
****
Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerinin ve yazarlarının keyfi ve dayanıksız suçlamalarla gözaltına alınması ve Cumhuriyet Gazetesinin susturulmak istenmesi karanlık bir baskı rejimime gidiş yönünde vahim bir adımdır.
****
İktidar çok tehlikeli bir oyun oynamakta, ülkemizi karanlık bir baskı rejimine doğru sürüklemektedir.
****
Bursa Demokrasi güçleri olarak, Cumhuriyet Susturulamaz, Baskı ve Tutuklamalara Hayır diyor, Cumhuriyet gazetesi başta olmak üzere basın yayın kuruluşlarına yönelik tüm anti-demokratik baskı ve uygulamaları şiddetle kınıyoruz.
****
Bursa Demokrasi güçleri olarak, her türlü askeri – sivil darbe ve KHK gibi anti – demokratik uygulamalara karşı, Susmayacağız, Teslim Olmayacağız! Demokrasi ve İnsan Haklarını savunmaya devam edeceğiz.
*****
Öyle görünüyor ki operasyonlar, tek adam rejimi önünde engel olan tüm demokratik muhalefet tek tek susturuluncaya kadar sürecek.
Bugün bu haksızlıklar karşısında sesini yükseltmeyenler, sıranın kendilerine geldiğinde yanında sesini yükseltecek kimseyi bulamayacaklarını bilmelidirler.
O nedenle “Susma, Sıranın sana gelmesini bekleme! diyor, tüm demokratik muhalefeti seslerimizi birleştirmeye ve birleşik mücadeleye davet ediyoruz.
Nazım’ın dediği gibi;
Daha gün o gün değil, derlenip dürülmesin bayraklar.
Dinleyin, duyduğunuz çakalların ulumasıdır.
Safları sıklaştırın çocuklar,
bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgasıdır.
Gün, Faşizme Karşı Omuz omuza mücadele, günüdür!
Gün, Birleşik Mücadeleyi Büyütme, günüdür!
Saygılarımızla,
BURSA DEMOKRASİ GÜÇLERİ

Exit mobile version