Site icon Bursa Tabip Odası

Doğudan Batıya Mevsimlik Tarım İşçilerinin sorunlarını konuştuk

2010 yılından beri olageldiği gibi, 2017 yılında da Bursa Tabip Odası öncülüğünde mevsimlik tarım işçileri ziyaret edilmiştir. Amacımız onların barınma ve yaşam koşulları ile birlikte sağlık sorunlarını değerlendirmektir. Ziyaret 2017 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında Bursa ili Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Yenişehir ilçelerinde yer alan çadır kamplarında gerçekleştirilmiştir.

Çadır kamplarda gerçekleştirilen ziyaretler sonucunda yapılan tespitler ve çözüm önerileri bir araya getirilerek “Mevsimlik Tarım İşçilerinin Barınma Koşulları ve Sağlık Sorunları: Bursa’dan bir Kesit” adlı kitap yayınlanmıştır. Kitabın kamuoyuyla paylaşılması amacıyla 22 Eylül 2018 Cumartesi günü basın açıklaması düzenlenmiştir.

Basın açıklamasının ardından Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Melik, Bursa Tabip Odası Genel Sekreteri Doç. Dr. Alpaslan Türkkan ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi adına Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy’un konuşmacı olarak katıldığı “Doğudan Batıya Mevsimlik Tarım İşçileri” paneli yapılmıştır.

Basın Açıklaması Metni İçin Tıklayınız

 

Line TV Haber 22 Eylül 2018

 

OLAY TV HABER 22 EYLÜL 2018

Exit mobile version