Site icon Bursa Tabip Odası

DR. ALİ ÇERKEZOĞLU’NUN GÖZALTINA ALINMASINI VE MESLEK ÖRGÜTLERİMİZE YAPILAN BASKIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ!

DR. ALİ ÇERKEZOĞLU’NUN GÖZALTINA ALINMASINI VE MESLEK
ÖRGÜTLERİMİZE YAPILAN BASKIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ! 

Gezi Parkı direnişçilerine karşı, devletin güvenlik kuvvetleri, 31 Mayıs tarihinde,  orantısız   güç ile müdahale başlatmıştı.

Ülke çapında günlerce süren kitlesel eylemlere, protestolara, orantısız güce karşı; orantısız zeka örneklerine tanık olmuş, bilfiil pek çoğumuz bu eylemlilik sürecinde yer almış ve bir şeyler anlatmaya çalışmıştık. Anlatamadığımız  "o bazı şeyleri", dış mihraklara, faiz lobisinin kışkırtıcılığına indirgeyen ve halkının zekâsına inanmayan, güvenmeyen bir anlayışın o sert duvarını gördük her defasında. Halkı birbirine düşman eden ve kışkırtan can yakıcı dile tanık olduk her satır arasında. Halkının büyük bir kısmını görmezden, duymazdan gelen bu tutum giderek, cadı avına, palalılara ve satırlılara gösterilen toleransa, düşünenlere karşı bir harekete dönüştü.

Yaraları saran, ihtiyacı olan insanlara ilk yardım hizmeti veren hekimler potansiyel suçlu  kabul edilerek İstanbul Tabip Odası’na açılan soruşturma; baskı, gözdağı ve yıldırma politikalarının en bariz örneğidir. TTB ve İTO bugüne kadar Taksim Gezi parkı sürecinde evrensel hekimlik değerlerine uygun, gurur duyduğumuz bir tutum sergileyerek halkın hekimi olduklarını göstermişlerdir.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Genel Sekreteri, meslektaşımız,
Dr. Ali Çerkezoğlu’nun, platform üyeleriyle birlikte Taksim Gezi parkına giderken ,       8 Temmuz tarihinde sokak ortasında gözaltına alınmasını,
Tüm demokratik kitle örgütlerine yapılan baskıyı,
Gezi Parkı’nı, kentini, doğasını, özgürlükleri savunan meslek odalarına ve yöneticilerine yönelik baskıları şiddetle kınıyoruz.

 İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu ve diğer  gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır.

   

MARMARA  BÖLGESİ TABİP ODALARI
TEKİRDAĞ TABİP ODASI-EDİRNE TABİP ODASI-KIRKLARELİ TABİP ODASI-BURSA TABİP ODASI-KOCAELİ TABİP ODASI-SAKARYA TABİP ODASI

Exit mobile version