Site icon Bursa Tabip Odası

Dr. Fatih Sürenkök’ün acilen görevine iade edilmesini talep ediyoruz

bursa tabip odası logo

KAMUOYUNA

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi Dr. Fatih Sürenkök’ün halen görev yaptığı Sağlık Bakanlığı Tepecik EAH’deki görevinden İzmir Valiliğinin kararıyla 29.03.2016 tarihinde uzaklaştırıldığını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Ülkemizin içinde bulunduğu ortamında barışı savunmak, Doğu ve Güneydoğu’da insan yaşamına ve sağlık hakkına erişimdeki engelleri, yaşanan güçlükleri açıklamak, orada çalışan hekimlerin, sağlıkçıların zorluklarını dile getirmek ve bunların düzeltilmesini talep etmek amacıyla yapılan basın açıklamasında meslektaşımızın düşüncelerini açıklaması cezalandırılmıştır.

Ne yazık ki bazı tabip odaları ve kişiler hayata bakışları ne denli farklı olursa olsun karşı fikri “fikir özgürlüğü” içinde değerlendirememekte, yargısız infaz uygulayarak hedef göstermektedirler. Hekimlik etik değerleri ve düşünce özgürlüğü ile bağdaşmayan bu tutum ve davranışları kabul edebilmek mümkün değildir. Günümüz koşullarında meslektaşlarımızın fikirlerine katılmasak da,  saygı göstermek zorunda olduğumuzu kabul etmeliyiz. 

Hekimler olarak,
–    Hekim emeğini ve hekimlik itibarını değersizleştirenleri
–    Hukuksuz, gerekçesiz bir şekilde meslektaşlarımızın ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi bir hekimin görevden uzaklaştırılmasını
–    Korkutulmuş, sindirilmiş bir toplum yaratma algısının oluşturulmasını
–    Mesleğin etik değerlerini hiçe sayarak, kendi sorunlarımızın kendi içimizde çözümlenmesinden uzaklaşarak saldırgan bir tutum içerisine girilmesini
–    Savaşçı dış politikaları, insan yaşamını ortadan kaldırarak barışı küçümseyen yaklaşımları şiddetle kınıyor,

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi Dr. Fatih Sürenkök’ün acilen görevine iade edilmesini, Hipokrat’tan bu güne evrensel değerleri savunan hiçbir meslektaşımızın bu tür soruşturmalara maruz bırakılmamasını talep ediyoruz.

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu

Exit mobile version