Site icon Bursa Tabip Odası

Ekonomik Tedbirler Hekimleri Vuracak

bursa tabip odası logo

Zam yağmuru kapıda !

Referans Gazetesi’ne göre 33 il dışında aile hekimliği duracak, döner sermaye düşecek, ilaçta katılım payları artırılacak. Referans Gazetesinde yer alan habere göre hükümetin mali disiplin gerekçesiyle uygulamaya başladığı ekonomik tedbirlerin, akaryakıt zammı ve kamuda bazı harcamaların kısılmasıyla sınırlı olmadığı ortaya çıktı.
Gazetede yer alan habere göre, ekonomi bürokratları tam 37 maddelik bir “kemer sıkma planı” hazırladı. Hükümet ise bu plan dahilinde uygun gördüğünü hayata geçiriyor. Bürokratlar ayrıca bu 37 maddenin 2011 yılının sonuna kadar toplam 57 milyar liralık getirisi olacağını da hesapladı.
2010 yılı bütçe çalışmalarının başlamasıyla birlikte, ekonomi bürokrasisi de mali disiplinin yeniden sağlanmasına dönük bir “kemer sıkma planı” taslağı hazırlığına girişti. Çalışmaları iki ay önceden başlanan paket, tamamlanmasıyla birlikte ekonomi bakanlarına sunuldu. Ekonomi bakanları da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen istek ve eleştirileri de dikkate alarak bazı uygulamaları vakit geçirmeden uygulamaya sokmaya başladı. Tamamı 37 maddeyi bulan “kemer sıkma planı”nın şimdilik yedi maddesi yürürlükte.

Exit mobile version