Site icon Bursa Tabip Odası

Hastane Borcu Ödemedi, Dönerlere Haciz Geldi

bursa tabip odası logo

Batman Bölge Devlet Hastanesi, alım yaptığı esnafa ödeme yapmadığı için 6 işyeri tarafından icraya verildi. İcra sonucu aralarında doktorların da bulunduğu 60 sağlık personelinin döner sermayelerine haciz geldi. Döner sermayelerine haciz konulan sağlık çalışanları iş yavaşlatma eylemi yaptı.

400 Yataklı Batman Bölge Devlet Hastanesi, alımı yapılan medikal, mefruşat ve elektronik cihazlarının ödemesini yapmadığı gerekçesiyle 6 işyeri tarafından icraya verildi. Ancak icra işlemi hastane cihazlarına değil, aralarında doktorların da bulunduğu 60 hastane çalışanlarının döner sermayelerine yapıldı. İcra nedeniyle döner sermayelerine haciz gelen sağlık çalışanları iş yavaşlatma eylemi yaptı. İş yavaşlatma eyleminin yanı sıra hastane önünde de eylem yapan sağlık çalışanları, yanlış ihalelerde yapılan alımların borçlarının kendilerine mal edilemeyeceğini açıkladılar. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası tarafından gerçekleştirilen eylemde konuşan SES Şube Başkanı Deniz Topkan, "Yapılan yanlışların faturası ise sağlık çalışanlarına çıkarılıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Yetkileri uyarıyoruz. İdarecielrinin yanlışları çalışanlara fatura edilmesin" dedi.

Deniz Topkan’ın ardından basın açıklamasını okuyan Dr. Zülfikar Cebe ise yapılan usulsüz ihaleler sonucu Devlet Hastanesi’nin borç batağına sürüklendiğini ileri sürdü. Dr. Cebe, "Piyasa fiyatlarının çok üstünde bedellerle satın alınan LCD televizyonlar, bilgisayarlar, mobilya malzemeleri, danışmanlık hizmetleri ve otomasyon hizmetleri gibi birçok usulsüz ihaleler nedeniyle borçlanan hastanenin borçları haciz yoluyla temin edilmeye başlandı. Baştan sona yanlış uygulamalar nedeniyle düzenli sağlık hizmeti veremeyen Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne getirilen haciz ise yanlışları yapanlar yerine sağlık çalışanlarına mal ediliyor. Haciz nedeniyle aralarında doktorların da bulunduğu 60 hastane çalışanının döner sermayelerine el konuldu" şeklinde konuştu.

Hastane çalışanları eylemin ardından sessizce dağıldı. (medimagazin)

Exit mobile version