Site icon Bursa Tabip Odası

İnatlar İçin Mücadele

bursa tabip odası logo

Mustafakemalpaşa’da yapılmak istenen tehlikeli endüstriyel atık yakma tesisine karşı yerel inisiyatifler, akademik odalar ve çevre örgütleriyle elele bir mücadele yürütüyor. 20 Nisan’da MKP’de yapılan toplantıya odamız  üyeleri de katkı sundular.
Mustafakemalpaşa İlçesi’nin Uluabat Gölü’ne bakan yönünde bir doğal hazine İnatlar Eski Köyü. Eski çünkü bölge ormanlaştırma çalışmaları sırasında yerleşik sakinlere hayvancılık yapmamaları söylenince köy boşaltılmış ve o bölge ormanlık alanına sülünler salınarak doğal yaşam alanı oluşturulmuş. Şimdi bu doğa harikası yere bir grup uyanık girişimci terkedilmiş olduğu için neredeyse bedavaya kapattıkları bir arazi üstünde "endüstriyel atık yakma tesisi" kurma hazırlığı içinde. Bütün Bursa’nın ve Güney Marmara’nın hatta İzmir’in, Ege’nin sanayi atıkları burada yakılacak ve sözüm ona bu yanmadan doğacak enerjiyle elektrik üretilecekmiş. Konuyla ilgili hazırlanan sunuya buradan ulaşabilirsiniz.
Mustafakemalpaşalılar bu sürece "DUR" deme hazırlığında. Yerel çevreci inisiyatifler, yerel siyasilerin bir kısmının ve yöre halkının büyük kesiminin desteğini alarak "kentimizde bu tesisi istemiyoruz" diyorlar. Ne iş vaadi ne yanıltıcı veriler onları yollarından döndürmüyor. Bu ayın 30’unda yapılacak ÇED toplantısı için meslek odalarından, çevre örgütlerinden ve tabii ki basından destek bekliyorlar.
Bu amaçla 20 Nisan 2009 tarihinde düzenlenen toplantıya odamızı temsilen Dr. Ersan TAŞCI ve Dr. Şeref TUZCU katıldılar. Bölgede görev yapan gönüllü çevreciler Dr. Sibel ÇALAP ve eşi Dr. Ender ÇALAP’ın da katkı sunduğu toplantıda 28 Nisan’da bölge köylüleriyle bir bilgilendirme toplantısı yapılmasına bu süre içinde basının ve yerel kamuoyunun bilgilendirilmesine karar verildi.

Exit mobile version