Site icon Bursa Tabip Odası

İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Kararları

Oturum Tarihi:  17.09.2014

Oturum No:  08


1-18-19 Ekim 2014 tarihlerinde İstanbul Tabip Odası’nda düzenlenecek “Sağlık Çalışanlarında İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarına Yaklaşım Sempozyumu” programını işyeri hekimlerine elektronik posta duyurulmasına komisyon adına Dr. Bülent Kavuşturan ve Dr. Yücel Bender’in katılmasına karar verildi.

2-Dr. Uğur Duman’ın İşyeri hekimliği sertifikasıyla ilgili 12 Eylül 2014 tarihli dilekçesi değerlendirildi.  Bursa Tabip Odası Avukatından hukuki destek alması ile ilgili kendisine bilgi verilmesine karar verildi.

3-Bursa da İşyeri hekimliği alanında yapılması düşünülen Anket çalışmasına esas olacak sorular üzerinde tekrar konuşuldu ve son durumun Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Sn. Dr. Emel İrgil ile paylaşılmasına karar verildi.

4-Mobil araçlarla taramaların yapılabilirliği ile ilgili Dr. Sedef Özgüç’ten güncel değerlendirme alındı. Yeni elde edilen veriler paylaşıldı.

5-Soma Maden kazası sonrasında Türk Tabipleri Birliği’nin neler yapılabileceği konusunda bir ön değerlendirmesi olduğu Bursa Balıkesir Tabip Odalarının Çalışan işçilere eğitim verilmesi hakkında planlama yapılmasının istendiği bilgisi iletildi. Konuyla ilgili Dr. Bülent Aslanhan’ın değerlendirmesi alınmasına ve bir sonraki komisyon toplantısına davet edilmesine karar verildi.

Exit mobile version