Site icon Bursa Tabip Odası

“İŞİD’E DESTEK TEZKERESİNE” HAYIR!

Suriye’ye yönelik Üç yılı aşkın süredir devam eden emperyalist müdahalenin taşeronluğuna soyunan  AKP iktidarı , Suriye ve Irak’ta yapılacak askeri operasyonlar ile ilgili yetki isteyen iki tezkereyi meclise getirme hazırlığında.Hükümete Irak ve Suriye’de savaş yetkisi verecek bir tezkere  Ortadoğu’da  daha fazla katliam, daha fazla kan ve gözyaşı demektir.

Başta ABD olmak üzere Emperyalist güçlerin Ortadoğuda gizli  ya da açıktan yürüttüğü işgal ve müdahalelerle, Ortadoğu yıllardır kan ve gözyaşının egemenliği altındadır. Emperyalistlerin mezhep ve dini savaşları körükleme politikası, Ortadoğu halklarını birbirine düşürme ve kendi egemenliklerini pekiştirmenin araçları haline getirilmiştir. Bölgedeki varlıklarını kalıcılaştırma ve kendi paylaşım politikalarını hayata geçirmeye çalışan Emperyalistler Mısır, Suriye ve Irak’ta bu kanlı ortamı yaratmış , İsrail aracılığıyla da Filistin’e saldırılmış ve katliamlara yenileri eklenmiştir.

AKP iktidarı geçtiğimiz yıl da Suriye için bir tezkereyi meclisten geçirmiştir. O günden bu yana tezkere ile elde ettiği şey sadece Türkiye’nin bu kirli savaş içine daha fazla girmesi, milyonlarca insanın mülteci durumuna düşmesi, yüzbini aşkın insanın hayatını kaybetmesinin doğrudan sorumlusu olarak tarihe geçmesi olmuştur. Akçakale ,Hatay, Ceylanpınar, Reyhanlı ve Antep gibi ülkemizin birçok yerine yağan bombalarla kurşunlarla bir çok yurttaşımız yaşamını kaybetmiştir.Eli kanlı IŞİD  tarafından Musul konsolosluğunda Rehin alınan 49 kişi aylar sonra geçtiğimiz günlerde bırakılmıştır.

Başta IŞİD olmak üzere Irak ve Suriyeyi kan gölüne çeviren eli kanlı cihadist çetelerin   Türkiye’de barındırıldıklarını, eğitildikleri  Türkiye’den aldığı silah ve insan desteği herkes tarafından bilinmektedir. Kamyonlarca silah bu çetelere gönderilirken , ulusal sınırlarımız bu eli kanlı katillere sonuna kadar açılmıştır. Emperyalistler tarafından desteklenen bu çeteler  Suriye’de , Irak’ta,   Lazkiye’de , Rojava’da , Musul’da Şengal’de akıl almaz katliamlar gerçekleştirmişlerdir. Eli kanlı IŞID Bugün Kobane’de yine insanlık dışı saldırı ve  katliamlarına devam etmektedir.

IŞİD, başta ABD olmak üzere, bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin yarattığı, vahşet ve barbarlığın sembolüdür. IŞİD’e karşı halkların verdiği mücadele, insani değerleri, barışı, bölgede yaşayan tüm halkların özgürlüklerini savunma mücadelesidir.

Kontrol ettiği alanlarda  Alevileri , Hıristiyanları, Şiileri, Ezidileri, Türkmenleri, Kürtleri farklı inanç gruplarını, özetle kendi ilkel , gerici anlayışı dışında kalan kadın çocuk demeden  herkesi acımasızca katleden, kadınlara karşı savaş açan IŞİD ile mücadele bir insanlık mücadelesidir.

Daha düne kadar Eli kanlı IŞİD’e terör örgütü diyemeyen , Türkiye’de mezhepçi , gerici , ayrımcı , tekçi politikalara hız vermiş ,  Suriye’de mezhepçi çeteleri askeri, lojistik, ekonomik ve siyasi olarak desteklediği açık olan bir hükümet  gerici IŞİD terörüne karşı duramaz. AKP iktidarı bugün gözden düşen ve kendisi bir kriz odağına dönüşen IŞİD’e karşı yine mezhepçi yeni terör odakları yaratmaya yönelik bir politika izlemeye hevesli görünmektedir. Emperyalist koalisyon  güçlerinin bölgede yaptığı askeri operasyonların niteliği ve sonuçları ortadadır.
Ortadoğu’daki etnik/mezhepsel savaşların kışkırtıcılığını yapan güçlere güvenerek girilecek savaşların kaybedeni daima Ortadoğu halkları olacaktır.

Ülkemizi savaşın cephe ülkesi haline getiren, mezhepsel çatışmaların körüklenmesinde aktif bir rol alan, emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak savaş kışkırtıcılığı yapan AKP iktidarının kendisidir ve bugüne kadar binlerce insanın hayatını kaybetmesinde sorumluluğu olan Hükümetin çıkartmak istediği Savaş Tezkeresi kabul edilemez.

Bizler  Emek ve Demokrasi güçleri olarak Ortadoğu’da kan ve gözyaşı değil , tüm hakların eşitlik  ve kardeşlik içinde özgürce yaşamasını istiyoruz.

Ortadoğu halklarının geleceğini ellerinden alan ve yaşadığımız toprakları ABD emperyalizminin kirli üssü haline getirenlere , Savaş kışkırtıcılığı yapanlara karşı yanıtımız, yine her zamanki gibi eşit, özgür, demokratik ve bağımsız bir ülke mücadelesini yükseltmek olacak!

Bizler bu mücadele kararlılığında, tüm gücümüzle bu Savaş  tezkeresine  HAYIR diyecek , Daha fazla güç , daha fazla savaş, daha fazla gözyaşı isteyenlere karşı var gücümüzle barışı ve halkların özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz!

Saygılarımızla

KESK BURSA ŞUBELER PLATFORMU
DİSK
BURSA TABİP ODASI
TMMOB İKK
ÇHD BURSA ŞUBESİ

Exit mobile version