Site icon Bursa Tabip Odası

İşyeri Hekimliği Eğitim Günleri Bursa’da yapıldı

Bursa Tabip Odası ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalının İşbirliği ile düzenlenen İşyeri Hekimliği Eğitim Günleri 23 Mayıs 2013 Perşembe günü Solunum Fonksiyon Testleri, Katılımcı Risk Değerlendirmesi Ergonomi NIOSH kursları ile Akademik Odalar Yerleşkesinde başladı.

24 Mayıs 2013 Cuma

24 Mayıs 2013 Cuma günü Bursa Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Kayıhan Pala, Dr. Nazif Yeşilleten Hocanın yeğeni Dr. Halil Alper Akın, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi Dr. Osman Öztürk’ün konuşmalarının ardından Dr. Celal Emiroğlu tarafından hazırlanan Ustalara Saygı sunumunu gerçekleştirdi.

Dr. Ercan Yavuz’un  Oturum başkanlığını yaptığı Neoliberal Reformlar ve İşçi Sağlığına Etkileri başlıklı birinci oturuma Yrd.Doç.Dr. Özgür Müftüoğlu (Neoliberal Reformların Çalışma Ortamına Etkileri), Prof.Dr. Kayıhan Pala (Reformların İstihdam Biçimlerine Etkisi), Prof.Dr. Nilay Etiler (Sağlıkta Dönüşüm Programının İşçi Sağlığına Etkileri) konuşmacı olarak katıldı.

Öğlenden sonra başlayan ikinci oturumlarda başkanlığını Dr. Şevket Aksoy’un yaptığı İşyerinde Sağlık Gözetimi / İşyeri Hekimliği Derneği konulu oturuma Dr. Dilek Tiryaki (İşyerinde Sağlık Gözetimine Genel Bakış), Dr. İstemi Oral (Gürültülü İşyerlerinde Sağlık Gözetimi), Dr. Deniz Türkbay (Kimyasallarla Çalışılan İşyerlerinde Sağlık Gözetimi), Dr. Ufuk Alatekin (Çağrı Merkezlerinde Sağlık Gözetimi ve Ofis Ergonomisi) konuşmacı olarak katılmıştır.

Başkanlığını Dr. Bülent Kavuşturan’ın yaptığı Mesleki Dermatozlar konulu oturuma ise konuşmacı olarak Doç.Dr. Emek Kocatürk Göncü  ve Dr. Ceylan Özkan katılmıştır.

Mesleksel Solunum Sistemi Hastalıkları başlıklı oturumun başkanlığını Prof.Dr. Ercüment Ege yapmış, Prof.Dr. Mehmet Karadağ (Mesleki Solunum Sistemi Hastalıklarına Genel Bakış), Doç.Dr. Funda Coşkun (Mesleki Solonum Sistemi Hastalıklarında Radyoloji), Doç.Dr. Ahmet Ursavaş (İnorganik Toz Hastalıkları), Uzm.Dr. Ezgi Demirdöğen Çetinoğlu (Organik Toz Hastalıkları) konuşmacı olarak katılmışlardır.

Sağlığın Korunması Gelkiştirilmesi başlıklı oturumun başkanlığını Dr. İlker Boğaç Ulutaş yapmış, Dr. Turabi Yerli (Kavramsal Bakış), Dr. Ayça Çitoğlu (Sağlık Gözetimi Uygulamaları) konuşmacı olarak katılmıştır.

Birinci günün Mevzuat Değişikliklerinin Güncel Duruma Etkileri ve Gelecek Öngörüleri başlıklı oturumun başkanlığını Av.Mustafa Güler yapmış, Dr. Rana Güven, Yrd.Doç.Dr. Hakan Güneş, Yrd.Doç.Dr. Hakan Koçak konuşmacı olarak katılmıştır. Katılımcıların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Dr. Rana Güven’e yönelik çok sayıdaki soruları nedeniyle oturum iki saat uzamıştır.

25 Mayıs 2013 Cumartesi

İşyeri Hekimliği Eğitim Günlerinin ikinci günü Dr. Eriş Bilaloğlu’nun başkanlığını yaptığı Hekimler Meslek Hastalığının Neresinde? başlıklı oturumla başlamıştır. Oturuma Prof.Dr. Peri Meram Arbak, Doç.Dr. Haluk Çalışır, Dr. Hınç Yılmaz, Dr. Nazmiye Kaplan, Dr. Atınç Kayınova, Dr. Ersan Taşcı konuşmacı olarak katılmıştır.

Başkanlığını Dr. Ayşe Nurdan Özen’in yaptığı Engelli Çalışma Kriterleri, Risk Gruplarında Sağlık Gözetimi başlıklı oturuma Prof.Dr. Nilay Etiler (Kadın İşçiler), Doç.Dr. Çiğdem Çağlayan (Yaşlı İşçiler), Yrd.Doç.Dr. Levent Altıntaş (Özürlü İşçiler) konuşmacı olarak katılmıştır.

Başkanlığını Dr. Nurhan Sözdinleyen’in yaptığı İşçi Sağlığında Uygulama Örnekleri başlıklı oturuma Dr. İlham Üstay, Dr. Hürcan Girgin, Dr. Metin Tekcan, Dr. Özcan Akbulut, Dr. Selçuk Atalay, Dr. Yücel Bender konuşmacı olarak katılmıştır.
Başkanlığını Dr. Yücel Bender’in yaptığı Bir Meslek Hastalığı Etkeni Olarak Gürültü başlıklı oturuma Dr. Özcan Baripoğlu (İşyerlerinde Gürültü ve İşitmenin Takibi), Dr. Kaan Karadağ (Meslek Hastalığı Olarak İşitme Kaybı) konuşmacı olarak katılmıştır.

Başkanlığını doç.Dr. Meral Türk’ün yaptığı Ortam Değerlendirmesi/Risk Değerlendirmesi başlıklı oturuma Doç.Dr. Meral Türk (Katılımcı Risk Analizi), Dr. Ayşe Öztürk (İşyeri Hekimi Gözüyle Ortam ve Risk Değerlendirmesi), Burhanettin Kurt (Ortam Ölçümleri ve İSGÜM), Doç.Dr. Sertaç Yılmaz  (Mesleksel Toksikoloji Açısından Kimyasal Maruziyet) konuşmacı olarak katılmıştır.

İkinci gün başkanlığını Dr. Kenan Ergus’un yaptığı İşçi Sağlığı Nereye Gidiyor? İşyeri Hekimliğinde Neler Oluyor? Başlıklı oturum Dr. Haluk Başçıl’in İşyeri Hekimliği Nereye Gidiyor ? başlıklı sunumu ile sona ermiştir.

26 Mayıs 2013 Pazar

İşyeri Hekimliği Eğitim Günlerinin üçüncü günü Dr. Özcan Baripoğlu’nun başkanlığını yaptığı Ortak Sağlık Güvenlik Biriminde Hekim Olmak başlıklı oturumla başlamıştır. Oturuma Dr. Hatice Büyükçoban, Dr. Erdal Bıkım, Dr. Dilek Yıldırım konuşmacı olarak katılmıştır.

183 kişinin katılımıyla gerçekleşen İşyeri Hekimliği Eğitim Günleri başkanlığını Dr. Cebrail Şimşek’in yaptığı, Kutay Ayçiçek (Kaynak Nedir?, Dr. Cebrail Şimşek (Kaynakçı Akciğeri), Dr. Hilal Altınöz (Olgu Sunumları) Dr. Arif Müezzinoğlu (Ortam ve Sağlık Gözetimi) konuşmacı olarak katıldığı Kaynakta Akciğer Sağlığını Korumak başlıklı oturum ile sona ermiştir.

Bursa Tabip Odası ve Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı olarak etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Exit mobile version