Site icon Bursa Tabip Odası

Kayseri’de 40’a Yakın Aile Hekimine Ceza

bursa tabip odası logo

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, geçen yıl uygulanmaya konulan aile hekimlerinin sorumluluk alanlarındaki hastaya ulaşım, aşı ve gebe takibi ile ilgili tutulan istatistikleri açıkladı. İstatistiki verilere göre çocuk aşılarını ihmal eden ve gebe takibini yapmayan doktorlara uyarı cezası verildi.
Kayseri’deki sağlık ocaklarında görev yapan 354 aile hekimi, 1 milyon 124 bin 774 kişiye bakıyor. İl Sağlık Müdürlüğü, aile hekimlerinin her ay düzenli olarak yaptığı çalışmaları istatistik veri olarak tutuyor. Çıkartılan maaşa esas performans değerleri ve nüfuslarla ilgili istatistikte aile hekimlerinin, sorumlu bulunduğu nüfus sayısı, gebe takip oranları ve gebelik dönemlerindeki aşıların takibi, çocuklarla ilgili aşıların takibi çizelgeye yansıtılıyor. Her doktorun sorumluluk alanındaki gebe ve aşı olacak çocuk rakamlarının da verildiği istatistik bilgilerde, bazı aile hekimlerinin takip etmeleri gereken gebe ve çocuk sayılarının eksik olduğu belirleniyor. İl Sağlık Müdürlüğü bu durumda olan 40’a yakın aile hekimini sorumluluklarını yerine getirmediği için uyarıda bulundu. Bu durumun tekrarında ise maaş kesintisi ve sözleşmenin feshedilmesi gibi ceza uygulamalarının yapılacağı bildirildi.

Ortaya çıkan rakamsal boyutun iyi olduğuna dikkat çeken İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, aile hekimlerinin, sorumluluk alanında takibi yapılmayan gebe ve yeni doğumlar ile çocuklardaki aşı eksikliğinin giderilmesi için de çalışma yapıldığını belirtti.

Exit mobile version