Site icon Bursa Tabip Odası

Meslektaşımız yalnız değildir!

Siyasi gündemin büyük dönemeçlerden geçmesi ve hızla değişmesine, birine adapte olamadan diğerinin sonuçlarının kucağımıza bırakılmasına ve hızlı değişimler yaşanmasına sıklıkla rastlıyoruz.

Ama bu hızlı değişimlerin demokratik zemindeki yansımalarına adapte olmakta zorlanıyoruz.

Son olarak meslektaşımız, yıllardır insan haklarının savunucusu olarak tanıdığımız milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medyada bir başkasına ait mesajı paylaştığı için cezalandırılarak milletvekilliği düşürüldü. Bahse konu sosyal medya yazısı ise hala yerinde durduğu gibi, asıl paylaşımcı herhangi bir yaptırıma uğramış değildir. Meslektaşımız yalnız değildir, onunla birlikteyiz. Gergerlioğlu’nun insan haklarının amansız bir savunucusu olduğunu biliyoruz.

Aynı zaman dilimi içinde bir partinin kapatma davası ile İHD’nin Eş Genel Başkanı’nın tutuklanmasına ve benzer bir çok olaya tanık olduk. Daha önce de parlamenter yönetim biçimi ile uyuşmayan, parlamentoya ve milletvekillerine doğrudan müdahale anlamı taşıyan bu türden baskılara tanık olmuş ve demokrasiden uzun yıllar kopmamızla sonuçlandığını ulusça izlemiştik. Siyasi alanda yaşanan bu olayların demokrasinin gelişmesine yardım etmediğini görüyor ve bu alanda belirsiz bir karanlığa sürüklenişimizi kaygı ile izliyoruz. Bursa Tabip Odası olarak demokratik hukuk devleti ilkelerine bağlılığımızı ve bu ilkeler için mücadele edeceğimizi bildiririz.


Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu

Exit mobile version