Site icon Bursa Tabip Odası

Meslektaşlarımızdan, yaşadıkları şiddet olayları sonrasında açılan davaların sonuçlarını Odamız ile paylaşmalarını talep ediyoruz

bursa tabip odası logo

Sağlıkta yaşanan şiddet olayları her geçen gün artmakta ve önlenememektedir. Ülke genelinde günlük ortalama 30 adet Beyaz Kod verildiği bilgisi Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılmaktadır. Meslek Örgütümüz ve Odalarımız bu şiddete dur diyebilmek için basın açıklamaları, sağlık yöneticileri ile diyalog, konunun Meclis gündemine taşınması, yasa tasarısı önerileri dahil pek çok yöntemi deneyerek sorunun çözümlenmesi için girişimlerde bulunmaktadır.

Şiddeti medyaya yansıması daha çok şiddet olayını kendisi olmakta, şiddet uygulayan hasta ve hasta yakınlarının hukuk önünde aldıkları ceza ve yaptırımlar maalesef gündem olamamaktadır. Bursa Tabip Odası olarak meslektaşlarımızdan, yaşadıkları şiddet olayları sonrasında açılan davaların sonuçlarını ve şiddet uygulayanların aldıkları mahkumiyetleri Oda ile paylaşmalarını talep etmekteyiz. Bu paylaşımlar Odamızın sağlıkta şiddetle ilgili çalışmalarında ve kamuoyu bilgilendirilmelerinde kullanılacak ancak hekim bilgileri Odamızda saklı tutulacaktır.

Bu bilgileri Oda iletişim adresleri üzerinden Yönetim Kurulumuza iletebilirsiniz.

Exit mobile version