Obezite konusu bu etkinlikte konuşuldu

Bursa Tabip Odası Sürekli Tıp Eğitimleri sürüyor. Doç. Dr. Pınar Şişman, dünyada gittikçe daha fazla insanın muzdarip olduğu Obezite konusunda bir sunum yaptı. 25 Ekim Salı günü, BAOB Türkan Saylan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliği ardından, BTO Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş, Doç. Dr. Pınar Şişman’a teşekkür plaketi takdim etti.

TÜRKİYE’DE 3 KİŞİDEN 1’İ OBEZ

TTB Sürekli Tıp Eğitimi Kredilendirme Kurulu tarafından kredilendirilen etkinlikte bir sunum gerçekleştiren Dr. Şişman, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Türkiye’de her 3 kişiden birinin obez olduğunu belirtti. Türkiye’nin dünyanın en ‘obez’ ülkeleri sıralamasında dördüncü olduğu bilgisini paylaşan Doç. Dr. Pınar Şişman, kadınlarda bu oranın daha fazla olduğunun altını çizdi. Doç. Dr. Pınar Şişman, ülkemizde son 12 yılda obezitenin yüzde 70 oranında artış gösterdiğini de sözlerine ekledi.