Site icon Bursa Tabip Odası

Özel sağlık kuruluşları yönetmeliğinde iptal kararı

bursa tabip odası logo

Değerli meslektaşımız,
Bilindiği gibi, 15.02.2008 tarihli Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikle Sağlık kuruluşlarının türlerini, temel özelliklerini, başvuru ve açılma izni işlemlerini, fiziki alt yapı standartlarını, hekim ve sağlık emekçilerinin çalışma koşullarını tamamen değiştirilmişti. Sağlık hizmetlerinin gereklerini aykırı olan, hekimlerin mesleki yetkilerini hukuka aykırı olarak sınırlayan ve çalışma özgürlüklerini ihlal eden pek çok madde ile ilgili Türk Tabipleri Birliği tarafından açılan davada geçtiğimiz günlerde Danıştay 10. Dairesi tarafından verilen esasa ilişkin gerekçeli karar tebliğ edilmişti.
Yayımlandığından bugüne 13 kez değişikliğe uğrayan Yönetmelikle ilgili dört yılın sonunda verilen bu karar her değişikliğin çok sayıda hekime yeni yükümlülükler getirmesi, düzenlemelerin mahkemelerce uyuşmazlığın çözümlenebilmesine yetecek makul süreden az bir zamanda yapılıp değiştirilmesi ve bu düzenlemelerin hukuka aykırı olduğunun anlaşılması açısından öneme sahiptir.
Değerli meslektaşımız,
Söz konusu Yönetmeliğin iptal edilen maddelerini ve hukuka aykırılık gerekçelerini http://www.ttb.org.tr/index.php/Haberler/hukuk-3361.html adresindeki bilgi notundan inceleyebilirsiniz.
Bilgilerinize sunuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.
Saygılarımızla.
Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu

Exit mobile version