Site icon Bursa Tabip Odası

POS Makinaları ile ilgili cezalar hakkında

bursa tabip odası logo

Değerli meslektaşlarımız Bir süredir POS makinaları nedeniyle yapılan denetimler ve bizce haksız cezai uygulamalar nedeniyle Vergi Dairesi Başkanlığı ile yapılan görüşmelerimiz sonunda, İl Grup Müdürü Ramazan TEKKEŞ ile yapılan son görüşme neticesinde sorunun bütünlüklü bir işlemle ortadan kaldırılmasının mümkün olmadığı sonucuna ulaşmış bulunuyoruz.

Ancak kendileri tarafından bildirilen görüşte; POS makinesi uygulamasına geçişte, mazereti (ülke dışında bulunma, bankaya ait gecikme,başvuru yapıldığı halde geç bağlanması,bankalardan kaynaklı sorunlar vb) nedeniyle POS makinesi süresini kaçıranların ilgili mazeretlerini kanıtlar belgeleriyle Vergi Dairesi Başkanlığı 249 67 40-249 67 00 nolu telefonlardan Denetim Koordinasyon Müdürü Sn. Halil İbrahim YOL ile görüşmek için randevu almaları durumunda makul bulunan mazeretleri olanların cezai işlemlerinin yeniden değerlendirileceği bildirilmiştir. Bu ve benzer sorun yaşayan meslektaşlarımızın bu konuda en kısa sürede girişimde bulunmaları ve gerekçelerini, kanıtları ile (başvuru dilekçeleri vs)Sn. Halil İbrahim YOL?a iletmeleri uygun olacaktır.

Yine yapılan görüşmede bundan sonra yapılacak denetimlerde POS makinalarında bankalardan kaynaklı eksiklikler nedeniyle denetçilerin daha özenli davranacağı ifadeside tarafımızdan memnuniyetle karşılanmıştır.

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU

Exit mobile version