Site icon Bursa Tabip Odası

Pratisyen Hekim Komisyonu Kararları

Oturum Tarihi:  05.07.2012

Oturum No:  04


1- “ Reçete Düzenlemede Yaşanan Etik ve Hukuki Sorunlar” isimli çalıştay için katılımcılara gönderilmesi planlanan yazıya son hali verildi, son hali ile Dr. Güzide ELİTEZ tarafından değerlendirilip ilgili kurumlara dağıtılması amaçlı oda sekreterliğine iletilmesine .

Çalıştaya katılımcı olarak çağırılacak kurumlar;1-UÜTF(tıbbi etik uzmanı),2-Baro (sağlık hukuku uzmanı),3-TTB Hukuk Bürosu(sağlık hukuku uzmanı),4-BTO, 5-Aile Hekimliği Derneği, 6-Hasta Hakları Derneği, 7-SGK Genel Müdürlüğü, 8-Bursa Başsavcılığı, 9-Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, 10-Bursa Eczacılar Odası, 11-Sağlık Hakkı Meclisi olarak belirlendi.  

Çalıştay Sekreteri olarak DR. Eylem YENTÜRK seçildi.

Çalıştaya katılacak olan kurumlarla iletişim, kurumlardan gelecek olan sorulara tek elden cevap vermek amacı ile gönderilecek olan yazıya iletişim sorumlusu olarak Çalıştay Sekreteri Dr. Eylem YENTÜRK’ ün telefonunun ve isminin belirtilmesine karar verildi.

2- Aile Hekimliği yasası ile ilgili yeni çıkan değişiklikler ile ilgili rahatsızlıklarımız tartışıldı, sıkıntılarımızın kamuoyu ile paylaşılması için basın açıklaması yapılmasına karar verilmiştir.

3- Çalıştay içerik ve modeli  gündemi ile bir sonraki toplantının 19 Temmuz 2012 tarihinde oda bünyesinde yapılmasına karar verilmiştir.

Exit mobile version