Site icon Bursa Tabip Odası

Prof. Dr. Kayıhan Pala’dan ‘Nasıl Bir Sağlık Sistemi’ Söyleşisi

Bursa Tabip Odası eski başkanı ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala’nın konuşmacı olarak katıldığı, ‘Nasıl Bir Sağlık Sistemi?’ konulu söyleşi, Bursa Akademik Odalar Birliği’nde TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Bursa Akademik Odalar Birliği yerleşkesinde Bursa Tabip Odası, TMMOB Mimarlar Odası, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası, Bursa Memleket Sevdalıları Derneği, Bursa Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından ortaklaşan düzenlenen ‘Nasıl bir sağlık sistemi?’ konulu söyleşiye Prof. Dr. Kayıhan Pala konuşmacı olarak katıldı. Programa Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş, Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, meslek odaları ve derneklerden temsilciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bursa Tabip Odası Başkanı Levent Tufan Kumaş, Prof. Dr. Kayıhan Pala’nın Bursa Tabip odası için çok değerli olduğunu dile getirdi. Öte yandan sağlık ortamında büyük sorunların yaşandığını vurgulayarak, “Cumhuriyetin yüzüncü yılında bunları konuşuyor olmak bizim için çok büyük bir ayıp” dedi.

Ardından, Prof. Dr. Kayıhan Pala gerçekleştirdiği sunumda yeni sağlık sistemine ilişkin çözüm önerilerini paylaştı. Eşit, ücretsiz, erişilebilir ve nitelikli bir sağlık sisteminin oluşturulması için ticari çıkar odaklı değil, kamucu ve toplumsal bakış odaklı bir anlayış gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Kayıhan Pala, “Şuan ki sağlık sistemi, insanların hastalanıp hastalandıktan sonra tedavi edilmesine odaklanmış durumda. Sistemi ticarileştirdiler. Öyle bir sağlık sistemi kuracağız ki eşitsizlikleri de ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kayıhan Pala’nın sunumunun ardından soru-cevap ile program sona erdi.

Exit mobile version