Site icon Bursa Tabip Odası

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ve ölümlere alışmayacağız, susmayacağız

Bildiğiniz gibi, 29 Mart 2017 tarihinde Aksaray’ın Eskil ilçesi Bozcamahmut köyü Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan aile hekimi Hüseyin Ağır, görevi başında silahlı saldırıya uğramış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.
 
Aynı tarihte, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalışan Dr. Mustafa Erdem, bir hastanın yakınları tarafından önü kesilerek ağır şekilde darp ve ölümle tehdit edilmişti.

Dr. Hüseyin Ağır’ın öldürüldüğü günün haftası olan 5 Nisan 2017 Çarşamba günü, tüm illerde ‘Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ve ölümlere alışmayacağız, susmayacağız’ etkinliklerini yapma kararı alınmıştır.
 
Bursa Tabip Odası öncülüğünde yapılacak etkinlikte kullanılacak kokart ve afiş gibi materyaller TTB web sitesinde;

 www.ttb.org.tr/sil/huseyin_agir_kokart.pdf ,

www.ttb.org.tr/sil/huseyin_agir_afis.pdf

adresinden indirilerek kullanılabilecektir.
 
05 Nisan 2017 Çarşamba günü tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak  sağlık çalışanlarının yakalarına Dr. Hüseyin Ağır’n resminin yer aldığı kokartların takılması, birimlere A4 boyutundaki afişlerin asılması, öldürüldüğü saat olan 10:30’da 5 dakika süreli anma ve 06 Nisan 2017 Perşembe günü saat 12:30’da Zümrütevler Aile Sağlığı Merkezinde basın açıklaması yapılacaktır.
 
Görevi başında öldürülen meslektaşımızın acısını tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yüreğinde hissettiğini bilerek, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ve ölümlere alışmayacağız, susmayacağız” diyoruz…

NOT: Yaka Kokartlarını Tabip Odasından temin edebilirsiniz.

Exit mobile version