Site icon Bursa Tabip Odası

Sağlık çalışanlarının ve hekimlerin karşısında değil yanında durun!

Hastalıklarla mücadelede büyük özveriyle çalışan, pandemi döneminde, büyük risk içerisinde, günlerce ailesini görmeden virüsle savaşan, buna karşın yakalandığı koronavirüsün meslek hastalığı sayılmadığı, her gün hasta ve hasta yakınlarından şiddet gören, söz verilen ek ödemelerini adaletli bir şekilde alamayan sağlık çalışanları, hekimleriz biz…

Bahçeşehir Koleji’nin, 6. sınıf öğrencilerine sorduğu ve sistemin neden olduğu hataların, meslektaşlarımıza ve sağlık çalışanlarına yüklendiği soru nedeniyle rahatsız olduk. Soruda şiddetin özendirilmemesi bir parça rahatlattı bizi.

Bursa Tabip Odası olarak hem hekimlerimizin haklarını, hem de halk sağlığını korumaya çalışıyoruz. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere herkesi bu süreçte fedakarlıkla çalışan meslektaşlarımızın yanında olmaya davet ediyoruz.

Sağlık çalışanlarını koruyamayan bir sistem, halkını da korumaktan acizdir.Bu yüzden çocuklara, “Doktor kapılarında uzun süre beklemenin asıl suçlusu kimdir?”, “Doktorlar ne yılmış durumdalar?” “Neden COVID-19 sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılmıyor?”, “Ek ödemeler neden adaletsiz?”, “Sağlık çalışanlarına şiddeti nasıl engelleriz?” gibi sorular sorulmalı.

Bugünkü yöneticilerimizin cevap bulamadığı bu soruların, geleceğimiz olan çocuklarımız tarafından cevaplandırılacağı, çözüm bulunacağı inancımızı koruyoruz.

Dip not: C şıkkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın başında T.C. varken, Sağlık Bakanlığı’nın başında neden olmadığını tek merak edenin biz olmadığımızı umuyoruz… Sağlık çalışanlarının ve hekimlerin karşısında değil yanında durun…

Exit mobile version