Site icon Bursa Tabip Odası

Sağlık meslek örgütleri temsilcileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü

Sağlık meslek örgütleri temsilcilerinin, 15 Mart 2020 tarihinde sağlıkta şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenleme hazırlığında oldukları Büyük Beyaz Miting hakkında görüşmek üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan talep ettikleri ve Bakanlık tarafından 10 Mart 2020 Salı günü itibarıyla kabul edilen görüşme, 12 Mart 2020 Perşembe saat 19.00’da Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.

Görüşmeye Türk TabipleriBirliği (TTB) MerkezKonseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Selma Güngör, Ankara Dişhekimleri Odası Başkanı (ADHO) Dişhekimi Serhat Özsoy, ADHO Yönetim Kurulu üyesi Dişhekimi Gamze Burcu Gül, Türk HemşirelerDerneği (THD) Genel Başkan Yardımcısı Hülya Bulut, THD Genel Sekreteri Azize Atlı Özbaş, Ankara VeterinerHekimleri Odası (AVHO) Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği (TMRT-Der) Başkan Yardımcısı Nezaket Özgür,  Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eş Genel Başkanları Gönül Erden ve İbrahim Kara,Türk Psikologlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İlkiz Altınoğlu Dikmeer, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Ankara Şube Başkanı Ali İpekli ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Başkanı Fikri Akbin ile CHP İstanbul Milletvekilleri Dt. Gamze Akkuş İlgezdi ve Dr. Ali Şeker katıldılar.

Yaklaşık 2,5 saat süren görüşmeye, Koronavirüs üzerine alınan önlemlerin değerlendirilmesiyle başlandı. Her kurum temsilcisi gerek kendi çalışanlarına yönelik riskler, gerek kendi meslek gruplarının Koronavirüs’ün yayılmasıyla ilgili alınması gereken önlemlere ilişkin önerilerini sundu.

TTB temsilcileri şu önerileri iletti:

Mitingin konusu olan sağlıkta şiddet ile ilgili 5 talep ayrı ayrı iletildi:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önerilen şiddet yasasının yanında olduğunu ancak gerçekleştirme konusunda zorluklar bulunduğunu söyledi. Genel olarak önerilere katıldığını belirten Bakan Koca, sağlık hizmetine ve acil servislere artmış olan başvuruların; Merkezi Hastane Randevu Sisteminin (MHRS) güçlendirilmesi ve akşam-gece mesaileriyle karşılanmasının planlandığını söyledi.

Sağlık meslek örgütü temsilcileri de, sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılması talebinin ve basamaklandırılmış sağlık hizmeti, sevk zinciri ve birinci basamak sağlık hizmetinin güçlendirilmesinin başta sağlıkta şiddet olmak üzere sağlık alanındaki sorunların temel çözümlerinden biri olduğunun altını çizdiler.

Exit mobile version