Site icon Bursa Tabip Odası

SAĞLIK ORTAMINDAKİ ŞİDDETTE GELİNEN NOKTA VE SONUÇLARI/ NE YAPMALI?

bursa tabip odası logo

GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUZ
Biz hekimler olarak uzun süredir dile getirdiğimiz “sağlık alanında şiddet” ne yazık ki hiç istenmeyen bir olayla, Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan’ın bir hasta yakın tarafından öldürülmesi ve takiben birlikte gerçekleştirdiğimiz görünür tepkilerimizle Türkiye kamuoyunun gündemine girmiştir. Meslek örgütümüz bu kadar can alıcı konunun unutulmaması ve göz ardı edilmemesi için yoğun bir çaba sarf etmektedir.
Türk Tabipleri Birliği yaşanan bu üzücü olayın kamuoyundaki yaratmış olduğu duyarlılığı değerlendirerek, gecikmeksizin, çözüm amacıyla, süreci hızlandırmak için Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının katılımı ile 27 Mayıs 2012 tarihinde Ankara’da “Sağlık Ortamındaki Şiddette Gelinen Nokta ve Sonuçları/Ne Yapmalı? Birlikte Nasıl Yapmalı?” konulu toplantı düzenlemiştir.
Yönetim Kurulumuz 27 Mayıs da Ankara’daki toplantıda iletilmek üzere “sağlık alanında şiddet” konusunda hekimlerimizin görüş ve çözüm önerilerini alınmasına karar vermiştir.
“SAĞLIK ORTAMINDAKİ ŞİDDETTE GELİNEN NOKTA VE SONUÇLARI/ NE YAPMALI?”konuyla ilgili görüşlerinizi 23 Mayıs tarihine kadar Odamıza elektronik posta aracılığı ile bursa@bto.org.tr adresine göndermenizi rica ederiz.
Dr. Güzide ELİTEZ
Genel Sekreter

Exit mobile version