Site icon Bursa Tabip Odası

“Şiddeti Değil Çalışma Hakkını Engelleyen Yasayı Kabul Etmeyeceğiz” Nöbeti

AKP Milletvekilleri tarafından hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’na sunulan “Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi” komisyonda bulunan AKP ve MHP’li milletvekillerince kabul edilmiş ve 5 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 12.00’de 44 maddeden oluşan yasa teklifinin görüşmelerinin başlamasına karar verilmiştir.

Sağlıkta şiddete karşı geliştirilen yasa tasarısı olarak kamuoyuna sunulan tasarı, sağlıkta şiddete çözüm önermediği gibi, hukuksuz bir şekilde kamudan atılan, güvenlik soruşturmalarından geçemeyen binlerce hekimin mesleğini yapma olanağını ortadan kaldırmaktadır. Yanı sıra, hekimlerin mesleklerinin ve özlük haklarının temel savunucusu Türk Tabipleri Birliği’nin ve tabip odalarının yetkilerini kısıtlamayı hedeflemektedir.

Bursa Tabip Odası olarak 05 Kasım Pazartesi yasa tasarısının görüşülmeye başlanacağı saat 12.00’de yasa tasarısına tepki gösteren hekimler ile birlikte BAOB Özgürlük ve Demokrasi Meydanında toplanıp iş ve can güvencesi, çalışma ve yaşam hakkı taleplerimizi yineledik.

Exit mobile version