Site icon Bursa Tabip Odası

Suruç katliamını lanetliyoruz!

20.07.2015

SURUÇ KATLİAMINI LANETLİYORUZ!

Bugün Suruç’ta meydana gelen insanlık dışı, alçakça saldırıyı lanetliyor, saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine, yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Bugün Suruç’ta bir kez daha, barbarlığın, insanlık onurunu kaybetmişlerin, masum insanlara neler yapabileceğine tanık olduk. Bugün, çocuklara oyuncak götüren gençlere kıydılar! Saldırıda onlarca genç yaşamını yitirdi, yüzlercesi yaralandı. Yaralılar arasında bir meslektaşımız da bulunuyor.

Biz, bu ortamı hazırlayanları da, katilleri de biliyoruz. Emperyalizmin çıkarları ile Ortadoğu halklarına kan kusturanlar, katilleri bu ülke coğrafyasında kollayanlar, besleyenler ve işbirliği içinde olanlar bu katliamın gerçek sorumlularıdırlar.

Türk Tabipleri Birliği ve bölge tabip odalarının temsilcilerinden oluşan bir heyet incelemeler yapmak üzere şu anda Suruç’ta bulunuyor. Yarın da, TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan’ın da aralarında olacağı emek, meslek ve insan hakları örgütleri temsilcilerinden oluşan bir heyet Suruç’ta incelemelerde bulunacak ve bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

Türk Tabipleri Birliği olarak, katliamın sorumlularının ortaya çıkarılmasında, ölüme karşı yaşamı savunmada bütün gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna duyururuz.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
MERKEZ KONSEYİ

Exit mobile version