Site icon Bursa Tabip Odası

TIBBİ ATIK BEYAN SÜRESİ UZATILDI

bursa tabip odası logo

1.    Serbest çalışan meslektaşlarımız tıbbi atık üretip üretmediklerine bakılmaksızın her yıl 1 Ocak-31 Mart arasında tıbbı atık beyanı vermek zorundadır. Beyan atık sistemine daha önce kayıt yaptıranlar her yıl ilgili tarih aralığında http://online.cevre.gov.tr/Kullanici/FirmaBasvuru.aspx adresinden girerek bu beyanı doldurulup bir bilgisayar çıktısı alıp saklayacaklardır.

2.    Daha önce hiç tıbbi atık beyanı doldurmamış ve atık sistemine kayıt yaptırmamış meslektaşlarımız,
•    Öncelikle http://online.cevre.gov.tr/Kullanici/FirmaBasvuru.aspx adresinden firma vergi no ya da TC no girerek “çevre bilgi sistemi kullanım başvuru formunu doldurup çıktısını alıp imzalayacaklar.
•    Sonra Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde evrak kayda verecekler.
•    Daha sonra kendilerine verilen parola ile yine aynı web adresinden tıbbi atık beyanını dolduracak ve bir çıktısını alıp saklayacaklardır.

ÖNEMLİ: Tıbbi atık beyanı vermemek para cezasını gerektirmektedir.

ÖNEMLİ: Bu güne kadar atık sistemine kaydını yaptırmayanların sisteme kayıt yapıp beyan formunu doldurmaları için son tarih 21 Nisan 2017. Ancak atık sistemine kayıt sürecini bu tarihten sonra başlatanların yapılacak bir denetimde bunu ifade etmeleri verilecek cezadan muaf olmalarını sağlayabilir.

ÖNEMLİ: Tıbbi atık üretmeyenler beyan formunu doldururken bunu belirterek dolduracaklardır.

Bilgi için:
Dr. Alper Tunga Türkbayrak 05305130559

Exit mobile version