Site icon Bursa Tabip Odası

TMMOB İş Sağlığı ve Güvenliği Güncel Mevzuat Paneli

bursa tabip odası logo

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından 08 Kasım 2012 Perşembe günü İş Sağlığı İş Güvenliği Güncel Mevzuat Paneli yapılmıştır.
Panele;  TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hülya VARLIK, Bursa Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyon Başkanı Dr. Nurhan Sözdinleyen ve ÇHD Bursa Şube Başkanı Av. Aslı Evke Yetkin konuşmacı olarak katılmışlar ve sıra ile İş Sağlığı İş Güvenliği Güncel Mevzuatı üzerine sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.
Hekimlerin de yoğun olarak ilgi gösterdiği panelde 30 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun kapsam genişliği ve para cezaları gibi olumlu yönleri olmakla birlikte, genel olarak sorunlu bir yapıya sahip olduğu belirtilerek; bu sorunlu yapının kanunun hazırlanmasında işçi sağlığı ve iş güvenliğinin doğrudan tarafları olan TMMOB, TTB gibi meslek kuruluşlarının ve Sendikaların görüşlerine yeterince yer verilmemiş olmasından kaynaklandığı ifade edilmiştir. TMMOB Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mart; Kanunda, İş Güvenliği uzmanları ve İş yeri hekimlerinin asli unsur olarak değerlendirilmediğini, güvencesiz bırakıldıklarını buna karşın, bütün sorumluluğun iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve çalışanlara yüklendiğine değinmiştir.

Bursa Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyon Başkanı Dr. Nurhan Sözdinleyen’in sunumuna ulaşmak için tıklayınız

Exit mobile version