Site icon Bursa Tabip Odası

TMMOB’a Dokunma

Değerli Basın Mensupları
 
Aldığımız eğitim, ettiğimiz meslek yemini, topluma olan sorumluluğumuz ve kabul ettiğimiz evrensel değerlere olan saygımız gereği, Bursa Tabip Odası, Bursa Diş Hekimleri Odası ve Bursa Eczacı Odası olarak,
 
Hukukun Adalet anlamından uzaklaştırılmasına, salt kemikleşmiş siyasi meclis aritmetiği üzerine işleyen yasama süreçlerinin, düşüncelerin ve yaşam şeklinin tek tipleşmesi için dayatma aracı olarak kullanılmasına, kendisi gibi düşünmeyen her türlü kişi ve kurumun adilliği tartışılır yasama yöntemleriyle işlevsizleştirilmesine üzülerek tanık olmaktayız.
 
Bu amaç doğrultusunda çağdaş hukuk kuralları içinde benzeri görülmemiş bir şekilde yanlış doğru, iyi kötü, olur olmaz, birbiri ile ilişkili ilişkisiz her türlü düzenleme rant öncelikli bir anlayış ile Torba Yasa adı altında paçal halde Meclis gündemine taşınmakta hukuk hukuksuzluğa alet edilmektedir.
 
Şimdi de hedefte TMMOB vardır.
 
 TMMOB gücünü halktan, bilimsel düşünceden ve örgütlü üyesinden alarak Anayasa’nın 135. Maddesi’nde tanımlı kamu kurumu niteliğinde meslek odası birliği olarak hizmet vermektedir.
Altmış yıldır ülkemizin suyuna, toprağına, havasına kısaca insanının doğal yaşam alanlarına sahip çıkarak yağmalanmaya karşı mücadele etmiş, çarpık kentleşmeye, yeşil alanların katledilmesine, tarım arazilerinin yok edilmesine, ithal ve kirli enerjiye, sağlığa zararlı gıda maddelerinin üretilmesine, maden facialarına, iş cinayetlerine varana kadar her konuda tavrını koymuş bir örgüttür.
 
Özetle halk için çalışan TMMOB halkındır, yani bizimdir. Kalıcı olan biziz gelip geçici olan ise Siyasi İradedir.
 
Oldu bittici anlayış içinde hareket ederek her geçen gün güven kaybeden Yasama yetkililerine sesleniyoruz TMMOB’uma dokunma.         

BURSA TABİP ODASI
BURSA ECZACI ODASI
BURSA DİŞ HEKİMLERİ ODASI

15.01.2015

Exit mobile version