Site icon Bursa Tabip Odası

TTB Hukuk Bürosu YÖK’e Karşı Uyardı

bursa tabip odası logo

Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği rotasyon uygulamasını kaçamak yollarla uygulamaya çalışan YÖK’e karşı internet ortamında şu bilgiler paylaşılmaktadır.
"Rotasyon isteğe bağlı olmadan uygulanamaz, aksi uygulamalarda hukuksal girişim gereklidir."
1.YÖK haziran başında henüz kendisine Danıştay’ın rotasyonların yürütmesini durdurma kararı ulaşmadan Rektörlüklerden görevlendirilenlerin isimlerinin bildirilmesini istemiş. Aslında YÖK böyle bir kararın çıkacağı haberini aldığı için bir oldu bittiyle isimleri toplamaya çalışmış gibi görünüyor. Bu süreçte bazı üniversiteler isim listesi göndermiş gibi görünüyor.
 
2. YÖK Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararını alınca  8 Temmuzda yine Üniversitelere bir yazı yazarak YD Kararından söz etmiş ve uygulanacağını, öğretim üyelerine gönüllü olup olmadıklarının sorulmasını istemiş. YÖK bu kez gönüllü zorunlu hizmetçi aramaya başlamış. Yani B planını yürürlüğe sokmuş.
 
3. Görevlendirme istemeyen öğretim üyeleri istemiyoruz diyebilecektir.
 
4. 19 Mayıs Üniversitesi anlaşılan bir ay önce gönderilen yazıları tebliğ etmeye çalışıyor. O nedenle adı YÖK’e bildirilen Öğretim üyeleri TTB’den 8 Temmuz tarihli YÖK yazısının örneğini alabilirler ve bu yazıyı ek yaparak görevlendirmeyi ismediklerini ve belirterek durumun düzeltilmesini isteyebilirler. Durumda bir düzelme olmaz ise suç duyurusu ve idari yargıda kısa sürede karar alınması söz konusu olabilir.
 
5. Konu ile başından beri ilgilenen ve gerekli yasal süreci başlatan TTB Hukuk Bürosu konuya oldukça hakim ve şu anda en yetkin büro olarak bağımsız otoritelerce değerlendirlmektedir.
 
6. YÖK’ün geçici görevlendirmeleri için hukuksal desteği ilinizdeki tabip odasının hukuk börosundan alabilirsiniz.

Exit mobile version