Site icon Bursa Tabip Odası

Vergi Denetim Kurulu’ndan Odamıza ziyaret

Vergi Denetim Kurulu Bursa Grup Başkanı Cafer Durmuş ve heyeti, 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik etmek amacıyla Bursa Tabip Odası’na bir ziyarette bulundu.

BTO Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan’ın ağırladığı heyetin ziyaretinde, hekimlerin vergi konusunda maruz kaldığı zorluklar konuşuldu. Hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan Durmuş, son dönemlerde vergi konusunda sorun yaşayan hekimlerin azaldığını belirtti ve Tabip Odası’nın bu konudaki hassasiyeti için teşekkür etti. Cafer durmuş, kişisel verilerin korunması konusunda dikkatli davrandıklarını belirterek, edinmek istedikleri bilgilerin kişisel konularla değil tamamen mali meselelerle ilgili olduğunu vurguladı.

TARİFELER ÖNERİ NİTELİĞİNDE

Doç. Dr. Alpaslan Türkkan da hekimlerin etik dışı davranışlarına asla taviz vermediklerini belirterek, “İki konuda ricamız var. Birincisi hasta-doktor mahremiyetinin sağlanması… Çünkü bu konularda dikkatsiz davranılması istenmeyen sonuçlara yol açıyor” ifadelerini kullandı. İkinci konunun ise yayınladıkları tarifelerle ilgili olduğunu sözlerine ekleyen Türkkan, “Yayınladığımız ücret tarifeleri alt sınır değil. Sadece öneri niteliğinde listelerdir. Dolayısıyla bunu dikkate alarak yapılan analizler ve değerlendirmeler sağlıklı olmuyor. Biz sadece öneri olarak bu listeyi yayınlıyoruz. Herhangi bir bağlayıcılığı bulunmuyor” dedi.

Exit mobile version